NASCAR: Futam közben vágta hozzá sisakját ellenfele autójához Austin Dillon

NASCAR: Futam közben vágta hozzá sisakját ellenfele autójához Austin DillonBalesettel ért véget Austin Dillon számára a NASCAR Cup Series vasárnapi, Pocono Racewayen rendezett versenye.

A Richard Childress Racing pilótája a 10. helyért küzdött, amikor összeakadt Tyler Reddickkel és végül nagy erővel a két és fél mérföldes ovál külső falának csapódott.

Az incidenst követően Dillon sértetlenül szállt ki a 3-as Chevyből, amit követően dühében lekapta a sisakját, a pálya szélére sétált és bevárta korábbi csapattársát, hogy azon melegében hozzávághassa a fejfedőjét.

A 23XI Racing-es észlelte a felé repülő tárgyat és sikerült elkerülnie, hogy célt érjen.

Dillon véleménynyilvánítása még úgy is veszélyesnek számított, hogy az autók már a pace car mögött, viszonylag lassabb tempóval köröztek.

A NASCAR vizsgálja az esetet és pár napon belül döntést hoznak arról, hogy Dillon büntetést érdemel-e.

2012-ben, Bristolon Tony Stewart szintén a sisakját vágta hozzá Matt Kenseth-hez, a NASCAR viszont semmiféle szankciót sem rótt ki rá.

2014-től azonban már szabályba foglalták, hogy a kiesett versenyzők nem tartózkodhatnak a pálya mellett és a lehető leghamarabb be kell szállniuk a biztonsági csapat járművébe.

Ezt a változást Stewart azévi, halálos kimenetelű sprint car incidense miatt léptették életbe.

A Canandaigua Motorsports Parkban rendezett futam egyik sárga zászlós szakasza alatt Kevin Ward kiugrott az autójából és a pályára rohant, hogy kifejezze nemtetszését Stewart irányába.

A háromszoros Cup-bajnok már nem tudta őt elkerülni és elgázolta. A 20 éves pilóta azonnal életét vesztette.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Kifütyülte és megdobálta a közönség a rekorder poconói győztest

>>>>>Larson szerint seggfejként versenyez Hamlin, aki viszont állítja, hogy nem csinált semmi rosszat

>>>>>„B+, te darab sz*r!” – Nekifutásból támadt rá LaJoie-ra Preece a poconói futam után