IndyCar: Poweré mindkét pole, egy versenyzőt eltiltottak a kvalifikációtól Iowában

IndyCar: Poweré mindkét pole, egy versenyzőt eltiltottak a kvalifikációtól Iowában
credit: Penske Entertainment/Chris OwensKarrierje 69. és 70. IndyCar-pole-ját ünnepelhette Will Power szombaton, az Iowa Speedwayen.

A szezon egyetlen duplafordulójának kvalifikációja során a mezőny tagjainak két kört kellett megtenniük a 0.875 mérföldes oválon. Ebből az első a szombati, míg a második a vasárnapi verseny startpozícióját döntötte el.

Az abszolút sikert végül a kétszeres, egyben regnáló bajnok érte el, 181.426, valamint 181.578 mph-val.

Az első futam rajtrácsán a Team Penske aratott, miután a második helyet Scott McLaughlin, a harmadikat pedig a pálya specialistájának számító Josef Newgarden kaparintotta meg.

A másodikon szintén az ausztrál-új-zélandi duó zárt az élen, amerikai csapattársuknak azonban meg kellett elégednie a hetedik pozícióval.

Az időmérőn nem engedték részt venni Benjamin Pedersent, miután az AJ Foyt Racing 55-ös Dallara-Chevyje megbukott a reggeli technikai ellenőrzésen.Az RLL Racing-es Jack Harvey sem úszta meg büntetés nélkül.

A torontói verseny első körében bekövetkezett tömegkarambolért őt tették felelőssé, ezért az IndyCar kilenc hellyel hátrasorolta a szombati felvonáson.

Ennek követeztében a brit csak a legutolsóként vághat neki a magyar idő szerint 21:00-kor kezdődő viadalnak.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy