NASCAR: Justin Haley távozik a Kaulig Racingtől!

NASCAR: Justin Haley távozik a Kaulig Racingtől!
Haley a februári Dayona 500 előtt (credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR)Justin Haley öt év után elhagyja a Kaulig Racinget és a 2024-es szezontól kezdve már a Rick Ware Racing színeiben folytatja karrierjét.

A 24 esztendős indianai szerződése több szezonra szól, az általa vezetendő Ford Mustang számát és szponzorait a későbbiekben ismertetik.

„Több szempontból is nagyszerű nap a mai számunkra!” – mondta az RFK Racinggel technikai partnerségben álló RWR tulajdonosa, Rick Ware.

„Az elmúlt években mutatott növekedésünket bizonyítja, hogy egy olyan hátterű és tehetségű versenyző lesz a csapatunk része, mint Justin. Régóta ismerem őt és tisztelem mindazt, amit a motorsportban elért. Nagyszerű csapattárs lesz az RWR/RFK-szövetségben.”

Haley már elmondhatja magáról, hogy a NASCAR mindhárom nemzeti kategóriájában – Trucks, Xfinity, Cup – győzelemmel rendelkezdik.

2018-ban háromszor jutott el a harmadosztály victory lane-jére még a GMS Racinggel.

A következő évtől már az Xfinityben rótta a köröket teljes munkaidős versenyzőként a Kaulig Racinggel, 2020-21-ben összesen négy diadalt aratva.

Első – és eddigi egyetlen – Cup-győzelmét 2019-ben, még a Spire Motorsports-cal aratta az eső miatt megszakított, nyári daytonai fordulón.

„Ez egy olyan egyedülálló lehetőség, amire már régóta várok” – idézi Haleyt a gárda közleménye.

„Ennek a programnak számos kulcsfontosságú eleme van, amelyekről úgy gondolom, nagy segítségemre lehetnek abban, hogy megtegyem NASCAR-karrierem következő lépéseit. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak a jelenlegi és leendő RWR-partnerekkel, akik hamarosan bejelentésre kerülnek. Az RFK Racinggel való kapcsolat létfontosságú a jövőbeli sikereink szempontjából.”