Gyász: 8 éves korában elhunyt Daniel Suarez szerencsehozó talizmánja

NASCAR: 8 esztendős korában elhunyt Daniel Suarez szerencsehozó talizmánja
credit: Trackhouse RacingTavaly júniusban, Sonomán szerezte meg első NASCAR Cup-győzelmét Daniel Suarez.

A sikert követően a Trackhouse Racing versenyzője rögtön kijelentette, hogy karrierje ezen mérföldkövében nagy szerepe volt Kinsley Wilkersonnak, akinek neve és imádott unikornis-figurája egyaránt ott díszelgett az autóján.

A kislánynál 2018-ban, mindössze háromévesen diagnosztizáltak rendkívül ritka, az agyát és gerincét érintő daganatos betegséget. Megpróbáltatásait végig felnőtteket megszégyenítő hősiességgel viselte, nagy álma pedig az volt, hogy élőben láthassa versenyezni kedvencét, Suarezt.

Egy alapítványnak köszönhetően végül nem csak a 99-es Chevy tisztelgett előtte, de ő maga is ott lehetett a kaliforniai roadon családjával együtt.

A futam másnapján Kinsleyre újabb operáció várt, ezt azonban Sonomán feledtette vele az élmény, amit ráadásul a mexikói pilóta diadala koronázott meg.

Suarez a versenyt követően többször is a szerencsehozó talizmánjaként hivatkozott rá és a leintés után viccesen közölte is vele, hogy onnantól fogva minden egyes versenyre magával fogja vinni.

Sajnos azonban Kinsleynek már nem adatott meg több.

Az elmúlt hónapokban rohamosan romlott az állapota, július 11-én pedig örökre lehunyta a szemeit.

A tragédiát a család egy héttel később osztotta meg.

„Nehéz ilyenkor megtalálni a megfelelő szavakat” – reagált megrendülten Suarez.

„Némi vigaszra lelek annak tudatában, hogy Kinsley nagyon jól érezte magát azon a napon, amikor ez a kép készült és közösen ünnepeltük az első Cup-győzelmemet. Az unikornisa mindig is ott marad az autómon és tudom, hogy ő lesz az én iránymutató fényem. Nyugodj békében kicsi angyal.”