IndyCar: Iowában sem versenyezhet Pagenaud

IndyCar: Iowában sem versenyezhet Pagenaud
credit: Penske Entertainment/Matt FraverTovábbra sem kapta meg az orvosok engedélyét a visszatérésre Simon Pagenaud.

Ennek következtében az IndyCar most hétvégi, Iowa Speedwayen rendezendő duplafordulóján ismét Conor Daly veszi át a Meyer Shank Racing 60-as Dallara-Hondáját.

Pagenaud még július másodikán, a Mid-Ohió-i verseny edzésén bukott óriásit fékhiba következtében, kilenc bukfencet leírva. A baleset után önerőből szállt ki autója roncsaiból és állítás szerint teljesen jól érezte magát, ennek ellenére a széria főorvosa, dr. Julia Vaizer nem engedélyezte számára a futamon való részvételt.

A versenyen Daly ugrott be a helyére.

Agyrázkódásra utaló tünetei miatt a francia a két héttel későbbi, Honda Indy Torontóra sem kapta meg a zöld jelzést, így az MSR Tom Blomqvistnak adott lehetőséget az utcai vonalvezetésen. Az IMSA-sztár futamának azonban már az első körben véget vetett egy többautós karambol.

Az eredeti tervek szerint Pagenaud a csapattal utazott volna Kanadába, hogy segítse az újonc pilótát, emellett pedig szintén itt akarták megejteni az újabb vizsgálatát is.

A hétvége közeledtével viszont a 2016-os bajnok még mindig nem érezte jól magát, ezért úgy döntött, inkább az USA-ban marad. A kulcsfontosságú teszteket végül Észak-Karolinában végezték el, az eredmények alapján pedig nyilvánvalóvá vált, hogy egyelőre nem alkalmas a versenyzésre.

A csapattulajdonos Mike Shank reményét fejezte ki azt illetően, hogy az augusztus 6-ai, nashville-i futamon Pagenaud újra csatlakozhat a mezőnyhöz.KAPCSOLÓDÓ: Érzéketlenséggel vádolják az IndyCart, mivel „ünnepelnek” egy sérült versenyzőt helyettesítő pilótát