HIVATALOS: SVG után újabb Supercars-menő debütál a NASCAR Cupban!

HIVATALOS: SVG után újabb Supercars-menő debütál a NASCAR Cupban!
credit: SupercarsKamui Kobayashi mellett egy másik nemzetközi versenyző válthatja valóra gyerekkori álmát augusztusban, az Indianapolis Motor Speedway roadján.

A Cup-debütálását a 23XI Racing színeiben megejtő japán korábban elárulta, hogy előbb volt NASCAR-rajongó, minthogy egyáltalán felfigyelt volna a Forma-1-re.

Ugyanebben a cipőben jár a széria legújabb pilótája, Brodie Kostecki is.

A Chicagóban fergeteges győzelmet aratott Shane van Gisbergenhez hasonlóan szintén a Supercarsban vitézkedő ausztrál a Richard Childress Racing színeiben mutatkozhat be a Cup mezőnyében.

Az augusztus 12-13-án esedékes, a NASCAR és az IndyCar által közösen lebonyolított hétvégén a 33-as számú Chevyt vezetheti a teljes szezonos Kyle Busch és Austin Dillon csapattársaként.

„Nagyon örülök, hogy a Brickyardon debütálhatok a NASCAR Cupban” – mondta Kostecki.

„Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen ikonikus pályán versenyezhetek a sportág legnagyobb nevei ellen. Hihetetlenül hálás vagyok az RCR-nek ezért a lehetőségért és eltökélt szándékom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki belőle.”A 25 éves tehetség jelenleg két győzelemmel a Supercars összetettjének második helyét foglalja el hét pont lemaradásban csapattársa, Will Brown mögött, míg van Gisbergent negyedikként jegyzik.

Jelen programjának azonban nincs köze kollégája világot bejárt sikeréhez, lévén már jóval azelőtt terítéken volt, hogy SVG átruccant volna az államokba.

Az RCR tavasszal lépett partnerségre a Kosteckit alkalmazó Erebus Motorsporttal, amiben nagy szerepet játszott a Supercarsból átigazolt, már Busch mérnökeként jegyzett Andrew Dickinson is.

A kapcsolat mélyítése érdekében az ausztrálok a helyszínről követték végig a Cup júniusi, gatewayi futamát.

Kostecki ráadásul már rendelkezik némi NASCAR-tapasztalattal is.

2013-ban és 2014-ben a K&N Pro Series Eastben (ez a mai ARCA Menards Series East) versenyzett, legjobb eredményét pedig Doveren érte el az ötödik hellyel, míg az Iowa Speedwayen és Watkins Glenen pole-t szerzett.

Elmondása szerint már egészen gyerekkorától kezdve a Cup volt álmai netovábbja.

„Szinte csak ezt néztem a tévében” – nyilatkozta Kostecki a V8 Sleuth-nak.

„Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy versenyezhetek Indyben a Cuppal.”

Nem csak Kostecki és Kobayashi fogja képviselni a nemzetközi különítményt Indianapolisban, hiszen a Rick Ware Racinggel ismét próbára teszi magát Jenson Button is.