„Azt hiszem, visszavonulok” Denny Hamlin megnyerte debütáló SRX-futamát

“Azt hiszem, visszavonulok” Denny Hamlin megnyerte debütáló SRX-futamát
credit: Stafford Motor SpeedewayAz anyatermészet mondta ki a végső szót a Camping World SRX Series szezonnyitóján.

A Stafford Motor Speedwayen rendezett forduló első heat-futamát a mezőnyhöz vendégpilótaként csatlakozott Denny Hamlin nyerte, aki végül a főversenyt követően is a victory lane-en ünnepelhetett.

A Tony Stewart által alapított szériában debütáló, háromszoros Daytona 500-győztes sikerében komoly szerepet játszottak a térségben lecsapó villámok, amelyeknek köszönhetően a tervezett 75 körös táv teljesítése előtt le kellett inteni a viadalt.

Ennek legnagyobb vesztese a második előfutam nyertese, Ryan Newman lett.

A mezőnyben teljes szezont futó, egy korábbi baleset miatt tartalékautóba kényszerült pilóta már előzési pozícióban volt, a korai kockás zászló miatt azonban nem maradt esélye megfogni Hamlint.

„Egyből egy” – konstatálta győzelmét a 42 éves „újonc” a közösségi médiában, majd halvány utalást tett arra, hogy valószínűleg ez volt az utolsó SRX-bevetése:

„Azt hiszem, visszavonulok.”

Hamlin és Newman mögött Clint Bowyer zárt harmadikként, de befért még a top 5-ben a pole-os Paul Tracy, valamint Hailie Deegan, aki a verseny legjobb körét is megfutotta.

A bajnokságban szintén most debütáló Kevin Harvick csak az utolsó helyen zárt, miután rögtön a verseny elején részese volt egy tömegkarambolnak.

Szintén pocsék napot zárt Stewart is. Az SRX atyjának napját olajnyomás-probléma pecsételte meg.


VÉGEREDMÉNY(kiemelve a teljes szezonos pilóták:

 1. Denny Hamlin
 2. Ryan Newman
 3. Clint Bowyer
 4. Paul Tracy
 5. Hailie Deegan
 6. Marco Andretti
 7. Ken Schrader
 8. Bobby Labonte
 9. Brad Keselowski
 10. Tony Kanaan
 11. Tony Stewart
 12. Kevin Harvick