Óriási megtiszteltetés érte Max Verstappent az USA-ban

Max Verstappen lett az év autóversenyzője az USA-ban
credit: Dan Mullan/Getty Images/Red BullMagyar idő szerint csütörtök hajnalban került sor az ABC tévécsatorna hatalmas presztizsű sportgálájára, amelyen az elmúlt esztendő legjobbjai előtt tisztelegtek.

A harmincegyedik alkalommal megrendezett ESPY (Excellence in Sports Performance Yearly) Awardsnak a szokásoknak megfelelően a Los Angeles-i Microsoft Theatre adott otthont, huszonhét kategóriában győztest hirdetve.

A nem akármilyen fényűzés közepette, óriási médiaérdeklődéssel kísért, vörös szőnyeges rendezvényen a profi sportvilág legjelentősebb szereplői mellett a szórakoztatóipar krémje is képviseltette magát.

A válogatott szakértők voksai, valamint a nézők online szavazatai alapján a legjobb autóversenyző díját Max Verstappennek ítélték oda.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka a NASCAR Cup 2021-es legjobbját, Kyle Larsont, az NHRA csúcsát képező Top Fuel 2017-es és 2022-es trónfoglalóját, Brittany Force-t, valamint a kétszeres IndyCar-bajnokot, egyben az idei Indianapolis 500 győztesét, Josef Newgardent utasította maga mögé.

Rajta kívül csak három F1-es pilóta tudta megkaparintani ezt a címet Nigel Mansell (1993, 1994), Michael Schumacher (2002, 2005) és Lewis Hamilton (2017, 2021) személyében.

Az ESPY eddigi története során a NASCAR Cup négyszeres, valamint hétszeres bajnoka, Jeff Gordon és Jimmie Johnson büszkélkedhet a legtöbb „év versenyzője” titulussal, szám szerint négy-néggyel.

Verstappent a rekorder-teljesítmény díjára is felterjesztették a tavalyi Mexikói Nagydíjon aratott győzelme révén, ami a tizennegyedik sikere volt a szezonban, ezzel abszolút csúcsot döntve. Ebben a kategóriában azonban alulmaradt LeBron Jamesszel szemben, aki februárban az NBA valaha volt legeredményesebb játékosa lett, miután átadta a múltnak Kareem Abdul-Jabbar 38 387 pontos rekordját.

A legtöbb díjjal a háromszoros, egyben regnáló Super Bowl győztes Kansas City Chiefs távozott.

Nem meglepő módon őket hirdették ki a legjobb NFL-csapatnak, Patrick Mahomes pedig nem csak a legjobb játékosnak járó címet kapta meg, de ő lett az év férfi sportolója is.

Utóbbi kategóriát a hölgyek között a sífenomén Mikaela Shiffrin nyerte.

A győztesek teljes listáját erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.