Sajtó: De Vries iránt máris több IndyCar-csapat érdeklődik

Sajtó: De Vries iránt máris több IndyCar-csapat érdeklődik
credit: Peter Fox/Getty Images/Red BullBő másfél évvel ezelőtt komoly opció volt Nyck de Vries számára az IndyCar, ezen törekvéseit viszont háttérbe szorították Forma-1-es ambíciói.

Az amerikai széria azonban most, hogy az Alpha Tauri mindössze tíz futam után ajtót mutatott neki újra felkerült a radarjára.

A RACER maximálisan megbízható, veterán riportere, Marshall Pruett értesülései szerint már nem kevesebb, mint három csapat is érdeklődését fejezte ki de Vries szolgálatai iránt.

A kilétük egyelőre nem ismert, annyi viszont bizonyos, hogy több alakulatnál – beleértve olyan nagyokat, mint a Chip Ganassi Racing, vagy épp az Andretti Autosport – is üresedések várhatóak.

De Vries 2021 decemberében már sikeres tesztet teljesített a Meyer Shank Racinggel, három tizedet adva a Juncos Hollinger Racing színeiben akkor már három IndyCar-futamon részt vett Callum Ilottnak.

„Mindig is érdekeltek az újabb lehetőségek”mondta akkor a holland.

„Örömmel próbára tenném magam az IndyCarban, ha lehetőségem adódna. A teszt alapján csak még jobban elismerem ezt a bajnokságot és már értem, miért is szeretik annyira sokan vezetni az autóikat.”

Az MSR jelenlegi pilótapárosát képező Simon Pagenaud és Helio Castroneves szerződése egyaránt lejár a szezon végén, utóbbi brazil pedig a pletykák szerint jövőre már csak az Indy 500-on fog visszatérni a mezőnybe.

Az IndyCar azonban csak egy opció de Vries számára, miután a pletykák alapján a WEC-be és a Formula E-be való visszatérése is reális lehetőség van.