Larson történelmet írt Ohióban, Majeski legyőzte Elliottot és Byront Wisconsiban

Larson történelmet írt Ohióban, Majeski legyőzte Elliottot és Byront Wisconsiban (ahol 59 év választotta el a legfiatalabb pilótát a legidősebbtől)Győzelemmel kezdte maratoni versenyhetét Kyle Larson.

A NASCAR Cup 2021-es bajnoka óriási dominanciával húzta be a World of Outlaws keddi, Attica Speedwayen rendezett Brad Doty Classicát.

A 35. alkalommal lebonyolított, ohiói sprint car futamot a második pozícióból kezdhette meg, de már rögtön a rajt után sikerült vezető pozícióba kerülnie.

A sárga zászlók és a lekörözöttek többször is megnehezítették a dolgát, egy alkalommal ráadásul önhibájából majdnem falazott is. Ennek ellenére a 40 kör során végig meg tudta őrizni első helyét az őt kitartóan támadó Sheldon Haudenschild előtt.

Larson 2022 után immár második alkalommal tudott diadalmaskodni a rangos BDC-n. Ezzel történelmet is írt, hiszen ő lett az első pilóta, aki két egymást követő évben is a victory lane-en zárta ezt a versenyt.

„El sem hiszem, hogy még senki sem sikerült zsinórban kétszer is győzni ezen a futamon” – nyilatkozta a leintés után a kaliforniai, aki kedden és szerdán már az Eldora Speedwayen fog vezetni az Eldora Million több, mint egymillió dolláros fődíjáért.

„Paul [Silva – a csapattulajdonos] nyilvánvalóan tudja, hogyan kell belőni az autót itt Atticán, mert mindig gyorsak vagyunk ezen a pályán.”

A sprint carokkal egyidőben, két állammal később egy másik, nagy múltú viadalt bonyolítottak le.A wisconsini Slinger Super Speedwayen a super late modeleké volt a főszerep.

A 200 körös, 44. Slinger Nationals győzelmét a NASCAR Trucksban és Xfinityben vezető Ty Majeski húzta be 2018 és 2020 után immár harmadszor, Luke Fenhaust és Derek Thornt maga mögé utasítva.

A NASCAR-ból ismert további nevezőket tekintve Chase Elliott (akinek édesapja, az 1988-as Cup-bajnok Bill Elliott volt a spottere) a hatodikként zárt, míg a címvédőként érkezett William Byron a tizedik, az egy baleset miatt sérült autóval célba ért Erik Jones pedig a tizenegyedik lett.

A mezőnyben ott szerepelt még a Cup csúcsára 2003-ban felért – egyben a Slinger Nationals nyolcszoros győztese – Matt Kenseth is, az ő futama azonban műszaki hiba miatt már a 64. körben véget ért.

Érdekesség, hogy a 27 fős rajtrács legfiatalabb és legidősebb tagja között kereken 59 év volt a korkülönbség.

A 16 éves ARCA-pilóta William Sawalich a vigaszágas előfutam megnyerésével jutott be a főversenybe, amelynek elején rögtön sikerült egy háromautós balesetbe belekeverednie és végül meg kellett elégednie a tizenhetedik pozícióval.

A 75 esztendős Conrad Morgan viszont rögtön az egykörös kvalifikáción kivívta a jogot az indulásra. A Slinger Nationals 1999-es győztesének napja azonban már sokkal pocsékabbul zárult, lévén csak a huszonnegyedik helyet tudta megcsípni.