NASCAR: Újabb nemzetközi pilóta csatlakozhat Kobayashi és Button mellé Indianapolisban

Sajtó: SVG után újabb Supercars-menő érkezik a NASCAR Cupba
credit: Logan Riely/Getty Images/NASCARJúlius elején, Chicagóban Shane Van Gisbergen szó szerint berobbant a NASCAR forgatagába, miután rögtön a debütáló futamán sikerült eljutnia a főkategória victory lane-jére.

Jelen állás szerint pedig minden esély megvan arra, hogy hamarosan egy újabb Supercars-menőt üdvözölhessen a mezőny.

Már a háromszoros bajnok SVG világot bejárt diadalát megelőzően szárnyra keltek olyan hírek, miszerint az ausztrál széria egy másik menője is élénken érdeklődik a Cup Series iránt.

A 25 éves Brodie Kostecki két győzelemmel jelenleg az összetett tabella második helyét foglalja el hét pont lemaradásban csapattársa, Will Brown mögött.

Az Auto Action legfrissebb értesülései alapján pedig máris sikerült összehoznia egy programot a NASCAR csúcsán is.

A lap úgy tudja, hogy Kostecki az augusztus 13-án esedékes, indianapolisi road-futamon mutatkozhat be egy Chevrolet alá tartozó csapattal.

Az ausztrál pilóta sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a dolgot.

A hírek szerint azonban a szóban forgó gárda a Richard Childress Racing lehet, amely szoros kapcsolatot ápol a Kosteckit a Supercarsban foglalkoztató Erebus Motorsporttal.

SVG-vel ellentétben ráadásul neki már van némi NASCAR-tapasztalata is.

2013-ban és 2014-ben a K&N Pro Series East Seriesben (ez a mai ARCA Menards Series East) versenyzett, legjobb eredményét pedig Doveren érte el az ötödik hellyel, míg az Iowa Speedwayen és Watkins Glenen pole-t szerzett.

Egy biztos, az indianapolisi Verizon 200 nem fogja nélkülözni a nemzetközi arcokat, hiszen Jenson Button visszatér a Rick Ware Racinggel, míg a 23XI Racinggel Kamui Kobayashi mutatkozik be.