Hétköznap sem lassítanak a NASCAR sztárjai: Larson 1 millió dollárért versenyez, Byron és Elliott újra late modelben

Hétköznap sem lassítanak a NASCAR sztárjai: Larson 1 millió dollárért versenyez, Byron és Elliott újra late modelben
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCARAz előttünk álló napokban sem maradnak kedvenceik nélkül a NASCAR rajongói.

Július 11-én, immár 44. alkalommal kerül megrendezésre a late modelek ikonikus Slinger Nationals-e, a nevezési listán olyan ismert pilótákkal, mint Erik Jones, Matt Kenseth, Derek Kraus, Ty Majeski, Chase Elliott és a Cup legutóbbi, atlantai futamának győztese – egyben az összetett pontverseny éllovasa -, William Byron.

Kyle Larson pedig konkrétan minden áldott nap volán mögé ül.

Az ohiói Eldora Speedwayen, 12-én és 13-án a sprint car szakág legjobbjaival fog megküzdeni, méghozzá igencsak vonzó pénzdíjért.

A Tony Stewart tulajdonában lévő pályán rendezendő The Eldora Millionon 1.4 millió dollárt osztanak szét a mezőny tagjai között, amiből 1.002.023 millió landol a győztesnél.

Összehasonlításként a NASCAR Cup bajnokságon kívüli all-star viadalának – amit Larson már háromszor behúzott – fődíja kereken 1 millió.

„Rendkívül izgatottak vagyunk mindannyian Eldorán, hogy mi bonyolíthatjuk le a valaha volt legelső, millió dolláros sprint car futamot” – idézi Stewartot a létesítmény hivatalos sajtóközleménye.

„A szakág legjobbjai fognak egymásnak feszülni és elképesztő lesz nézni, miként harcolnak majd a legutolsó körökben, kerék a kerék ellen az első helyért, ami több, mint egymilliót ér.”

A félmérföldes ohiói oválon eddig két alkalommal honorálták ilyen magas összeggel a győztest, de ezek a versenyek late modelek számára voltak kiírva.

Larson egy nappal korábban, kedden a World of Outlawsban melegít be az Attica Speedwayen.

A Million után, pénteken pedig marad még Eldorán, hogy újra próbára tegye képességeit a WoO ászai között.

Ami a hétvégét illeti, a Cup mezőnyére a New Hampshire Motor Speedway vár. Ennek szombati kvalifikációja után Larson ismét repülőre pattan, hogy este megméresse magát a WoO eldorai fordulójának második napján is.

Vaspárnap pedig jön a Cup Crayon 301-e.