NASCAR: Wallace titokzatos okból adta fel az időmérőt, Almirola a pole-ban Atlantán

NASCAR: Wallace titokzatos okból adta fel az időmérőt, Almirola a pole-ban Atlantán
credit: Alex Slitz/Getty Images/NASCARA tavaszi Ambetter Health 400-hoz hasonlóan ezúttal is a Fordok sikerét hozta a NASCAR Cup Atlanta Motor Speedwayre kiírt kvalifikációja.

Márciusban a rajtrács első nyolc helyét egyaránt a kék oválos márka autói foglalták el, a pálya mostani fordulóján pedig úgyszint ennyi Next Gen tudta beverekedni magát a pole-ról döntő, top 10-es szakaszba.

A magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezendő Quaker State 400-at Aric Almirola kezdheti meg az élről, köszönhetően a 31.261 másodperces körének.

A Stewart-Haas Racing pilótája ezzel idei első, teljes eddigi Cup-karrierjét tekintve pedig az ötödik pole-ját ünnepelhette.

Mellőle a Team Penske-t szolgáló Ryan Blaney várhatja a rajtot jelző zöld zászlót, míg a második sort a Chase Briscoe (SHR) – Joey Logano (Penske) duó alkotja.

Ötödikként Harrison Burton indulhat a Wood Brothers Racinggel, a pályafutása utolsó atlantai bevetésére készülő Kevin Harvick (SHR) mellől.

A negyedik sorból a Toyotát és a Chevrolet-t a felső házban egyedül képviselő Ty Gibbs (Joe Gibbs Racing), valamint Kyle Larson (Hendrick Motorsports) alkotja.

A kvalifikáció nem nélkülözte a meleg pillanatokat sem.

Christopher Bell (JGR) és Alex Bowman (HMS) egyaránt csak a lélekjelenlétüknek köszönhették, hogy megbokrosodó autóikkal nem végezték a falban.

Bubba Wallace pedig egyetlen mért kört sem tudott megtenni, mivel a felvezetője után rögtön ki is hajott a pitbe.

„Nagyon, nagyon túlkormányzott volt az autó” – nyilatkozta később a 23XI Racing versenyzője az NBC-nek.

„Olyan érzés volt, amit még sosem tapasztaltam. Inkább visszamentem a pitbe, így nem lett lezúzva egy jó Toyota Camry. Rájöttünk, hogy mi a probléma. Frusztráló, de megoldjuk.”

A meghibásodás mibenlétére vonatkozó kérdésre viszont csak ennyit válaszolt:

„Ez a mi titkunk.”