NASCAR: Újabb versenyző nevezte vicckategóriának a Truck Seriest

NASCAR: Újabb versenyző nevezte vicckategóriának a Truck Seriest

NASCAR: Újabb versenyző nevezte vicckategóriának a Truck Seriest


Néhány héttel ezelőtt Brian Deegan a rá jellemző szókimondással állt bele a NASCAR Truck Seriesbe, miután a nashville-i futamon Nick Sanchez nemes egyszerűséggel kiütötte a lányát, a ThorSportnak vezető Hailie-t.

„A Truck Series egy vicc” – írta akkor a motocross-legenda a bajnokság Instagram-posztja alá.

„Mekkora egy köcsög [Sanchez]. Pontosan tudta, hogy mit csinál és nem lett volna szabad megúsznia. Elegem van már abból, hogy ezek a bohócok következmény nélkül kirakhatnak másokat a pályáról. Valaminek történnie kell. A NASCAR-nak ki kellene húzni a fejét a saját seggéből és használni a fekete zászlót, hogy megvédje a versenyzőket és a felszerelést.”

A NASCAR nemzeti harmadosztályát képező szériát az utóbbi időben egyre több kritika éri, mondván a mezőny tagjainak jelentős része a puszta tehetsége alapján nem érdemelte ki a helyét.

Dean Thompson szerint a Trucksban vannak a legpiszkosabbul vezető pilóták, a regnáló bajnok Zane Smith pedig egyenesen ijesztőnek nevezte néhány kollégáját.

A csapatoknak azonban a jelenlegi gazdasági helyzetben nincs sok választásuk és kénytelenek a pénzes versenyzőknek autót adni annak érdekében, hogy egyáltalán ott lehessenek a rajtrácson.

Ez a tény viszont nem vigasztalja azokat, akik pont az ilyen fizetős sofőrök miatt találják magukat a falban.

A Trucks szombati, esős körülmények között elrajtolt Mid-Ohió-i road-futamának egyik kiesője a Young’s Motorsports jóvoltából idei első versenyét teljesített Will Rodgers volt.

A 28 éves pilóta tizenkét körrel a leintés előtt búcsúzott, miután Austin Wayne Self segítségével a gumiknak vágódott. Az incidens raádásul már a második volt kettejük között a kaotikus futam során, Rodgers pedig a közösségi médiában nem is leplezte csalódottságát:

„A széria és a versenyzőinek kétharmada egy vicc. Én magam is sok hibát vétettem, de senkit nem ütöttem ki sem szándékosan, sem pedig véletlenül. Ez az egész nevetséges!”

A NASCAR Cupban is vezető Josh Bilicki egyetértett Rodgersszel:

„A gazdag kölykök mindig így fognak versenyezni. Láttam tegnap az ARCA-futamon, te magad is megtapasztaltad és hamarosan újra meg fog történni. Nem tisztességes azokkal a srácokkal szemben, akik a belüket kidolgozzák azért, hogy lehetőséghez jussanak, végül pedig egy ilyen pilóta egyszerűen tönkreteszi az egészet…. Ugyanakkor ez csak még édesebbé fogja tenni a győzelmet.”KAPCSOLÓDÓ: „A gyerek egy idióta” – Direkt fosztotta meg a második helytől saját csapattársát a lekörözött versenyző