SVG-t látva Kyle Larson nem hiszi, hogy sikeres lehetne a Supercarsban

SVG-t látva Kyle Larson nem hiszi, hogy sikeres lehetne a Supercarsban
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARShane van Gisbergen első nekifutásra legyőzte a NASCAR Cup teljes mezőnyét Chicagóban.

A háromszoros Supercars-bajnok szenzációs teljesítménye mellett új kollégái sem tudtak szó nélkül elmenni. Chase Elliott szerint az új-zélandi egy külön ligát képviselt a pályán, Denny Hamlin királlyá koronázná, míg Joey Logano egyenesen úgy fogalmazott, hogy hülyét csinált belőlük egy külföldi.

SVG sikerét látva a rajongók máris azon kezdtek töprengeni a közösségi médiában, hogy melyik Cup-pilótát kellene elküldeni Ausztráliba „revansot venni”.

A leggyakrabban emlegetett név nem más, mint Kyle Larson. A Hendrick Motorsports sztárja azonban másként gondolja.

„Eszméletlenül vad volt látni SVG pedálkezelését” – nyilatkozta a 2021-es bajnok a 34 éves pilóta kapcsán, aki olyan mesteri módon használta a kuplungot, hogy mindenkinek leesett tőle az álla.

„A videók láttán csak azt ismételgettem magamban, hogy ilyen nincs. Ilyen nincs és kész! Ha így vezetnek a Supercarsban, akkor már le is húzom az ő versenygépüket arról a listáról, amelyen azok az autók szerepelnek, amiket egyszer ki szeretnék próbálni. Ha ez az ottani módi, akkor én labdába sem rúghatnék.”

Larson nem győzte méltatni SVG tehetségét.

„Chicagóban oktatott bennünket. Ő egy extrémen tehetséges pilóta és remélem, hogy ezt az egész világ észreveszi. Megtiszteltetés volt számomra, hogy együtt versenyezhettem és egy kicsit még harcolhattam is vele. Tudom, hogy az egész Western Springs Speedway Új-Zélandon (dirt ovál, ahol néhány éve Larson is megfordult – a szerk.) nagyon fel van most villanyozva.”


KAPCSOLÓDÓ: VIDEÓ: 18. helyről az élre – Így oktatta a NASCAR Cup mezőnyét SVG a chicagói futamon