NASCAR: „Koronázzuk meg, ő a legnagyobb” – Hamlin elárulta, mi döbbentette meg a legjobban SVG elképesztő győzelmében

NASCAR: “Koronázzuk meg, ő a legnagyobb” – Hamlin elárulta, mi döbbentette meg a legjobban SVG elképesztő győzelmében
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCARMúlt hétvégén az amerikai autósport közössége egy csapásra megismerte Shane van Gisbergen nevét.

A háromszoros Supercars-bajnok rögtön az élen zárta a NASCAR Cup chicagói futamának edzését, a kvalifikáción elcsípte a harmadik rajthelyet, magát a versenyt pedig parádés vezetéssel meg is nyerte.

Bravúrja révén 60 év után ő lett az első pilóta, aki már a debütáló futamán eljutott a victory lane-re.

A 34 éves új-zélandi teljesítményét látva Joey Logano kijelentette, hogy SVG hülyét csinált belőlük, Chase Elliott szerint egy külön ligát képviselt, Austin Cindric viszont elárulta, hogy őt egyáltalán nem lepték meg a látottak.

A rallyban és dirt oválon is győzelemmel bíró tehetség természetesen Denny Hamlin podcastjének, az Actions Detrimentalnak is témája lett.

A Joe Gibbs Racing veteránja a legfrissebb adásban felfedte, hogy mi lepte meg a legjobban SVG kapcsán.

„Az autók nem egyformák, de azért elég közel állnak egymáshoz” – mondta Hamlin a Supercars és a NASCAR közti párhuzamra vonatkozóan.

„Engem viszont az döbbentett meg a legjobban, hogy [a Supercarsban] ő a másik kezével vált. Én is képes lennék versenyezni egy jobbkormányos autóval, de biztosan nem tudnám olyan hatékonyan használni a váltót. Ő normál esetben ilyen kocsiban ül, most viszont hirtelen bepattant bal oldalra és úgy ment, mintha mi sem történt volna. Amikor én Japánban vezethettem egy Toyota GT-t, szinte az örökkévalóságig tartott, hogy komfortosan érezzem magam, annyira szokatlan volt a másik oldalon lenni.”

A NASCAR-rajongók között elképesztően népszerűek lettek azok a belső kamerás felvételek is, amelyeken jól látható volt SVG kuplunghasználata.

Mindent összevetve Hamlin eljutott a végső konklúzióra:

„Tudjátok mit? Koronázzuk meg! Ő a sportunk történetének legnagyobb kibaszott versenyzője!”

Van Gisbergen nevének kiejtésébe sokaknak beletört a bicskája a NASCAR-ban. A legkreatívabb verziót pedig Logano szolgáltatta, aki egyszerűen lehamburgerezte.

A probléma Hamlint sem kerülte el.

„Egész hétvégén azt hittem, hogy a neve Shane van Ginsberg, aztán kiderült, hogy mégsem. Shane van Ginsenberger, vagy valami burger….Jinsenberger? Most viszont már nagyon is tudom.

A kvalifikáció után együtt sétáltunk ki a pályáról és akkor megmondtam neki, hogy nagy rajongója lettem. Ezt megelőzően még sosem beszéltem vele, Supercars-futamokból is láttam összesen kb. 50 kört. A legtöbb összefoglaló azonban róla szól és arról, hogy mennyire hihetetlenül jó versenyző.”KAPCSOLÓDÓ: Nézd meg 10 perc alatt a NASCAR első utcai futamát, ahol többszörösen is történelmet írtak (VIDEÓ)