NASCAR: Kobayashi átesett az üléspróbán és alig várja, hogy találkozzon Michael Jordannel

NASCAR: Kobayashi átesett az üléspróbán és alig várja, hogy találkozzon Michael Jordannel
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCARAugusztus 13-án, az Indianapolis Motor Speedway roadján ejtheti meg NASCAR Cup-debütálását Kamui Kobayashi.

A 2021-es Le Mans-i győztes és WEC-bajnok a 23XI Racing 67-es számú Toyotáját fogja vezetni a Verizon 200 névre hallgató versenyen. Felkészülése részeként múlt hétvégén már személyesen jelen volt a chicagói, utcai fordulón, részt vett a csapatmítingeken, továbbá átesett az üléspróbáján is.

A japán sztár már a nevezésének bejelentésekor elmondta, gyerekkori álmát váltja valóra azzal, hogy bemutatkozhat a NASCAR királykategóriájában.

Ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy nem lesz könnyű dolga.

Bár óriási tapasztalattal rendelkezik épített vonalvezetéseken, a chicagói futamon szenzációs győzelmet aratott Shane van Gisbergennel ellentétben viszont a nagy tömegű autó teljesen új lesz számára.

„Az autó határozottan nehezebb azoknál, mint amikhez hozzászoktam és nem könnyű megtalálni vele a határokat” – mondta Kobayashi a múlt hétvégi sajtótájékoztatóján.

„A szimulátorban már képet kaptam arról, hogyan kell majd vezetnem. Jensonnel [Button] megosztottuk egymással a benyomásainkat és lényegében – mivel mindketten open-wheelből jöttünk a NASCAR-ba – ugyanarra a véleményre jutottunk. Az autót a legjobban a tömege különbözteti meg más versenygépektől. Aztán ott vannak a fékek…. A pedálok rendben vannak, de a súlynak köszönhetően teljesen másként viselkedik az egész autó. Ezzel meg kell barátkozni.”Kobayashi a 23XI-nél egy másik nagy álmát is be akarja teljesíteni.

„Még sosem találkoztam Michael Jordannel [a csapat társtulajdonosa, a kosárlabda örökös atyaúristene]. Máig ő a legnépszerűbb sportoló Japánban, mindenki ismeri a nevét. Amikor csatlakoztam a 23XI-höz, kaptam egy pár különleges Jordan-cipőt. Mázlista vagyok, mert ehhez a modellhez nem könnyű hozzájutni. Ha alkalmam nyílik összefutni Michaellel, akkor mindenképpen kérni fogok rá egy autogramot. Amennyiben összejön, az lesz életem egyik legszebb pillanata.”

Visszatérve a NASCAR-ra, a 36 éves versenyző nem zárja ki a további futamok lehetőségét. Ez azonban az indianapolisi produkciójától függ.

„Ha jól teljesítek, akkor lehet visszatérek még. Ha pedig nem, akkor ennyi volt.”