NASCAR: A bajnokcsapat hajlandó megválni SVG-től

NASCAR: A Triple Eight hajlandó kiengedni a szerződéséből SVG-t
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR



Múlt vasárnapi, szenzációs chicagói győzelme után Shane van Gisbergen nyomatékosította, hogy szeretne még több lehetőséget kapni a NASCAR Cupban.

Az új-zélandi versenyző rögtön a debütáló futamán eljutott a királykategória vicotry lane-jére, teljesítményét pedig olyan sztárok méltatták, mint pl. Kyle Larson és Chase Elliiott, míg Denny Hamlin már egyenesen koronát tenne a fejére.

A Supercars háromszoros, egyben regnáló bajnoka 2024 végéig szerződésben áll a Triple Eight Race Engineeringgel, a csapat azonban visszautasíthatatlan NASCAR-ajánlat esetén nem fog az útjába állni.

„A kontraktusa értelmében még jövőre is nálunk versenyez” – nyilatkozta a FOX Sportsnak a Triple Eight csapatfőnöke, a korábbi hétszeres bajnok Jamie Whincup.

„Én igyekszem a lehető legjobban irányítani a gárdát az üzleti érdekeket szem előtt tartva. A legjobb emberekre van szükségem, ha viszont bármelyik pilóta, mérnök, vagy egyéb alkalmazott odajönne hozzám és azt mondaná: ‘Figyelj, az álmom az, hogy elmenjek a világ másik végére és mást csináljak’, akkor én nem fogok az útjába állni.

Meglátjuk mi lesz. Ezen a hétvégén Townsville-ben fogunk versenyezni, ezért jelenleg csak erre koncentrálok. Kétségtelenül lesz néhány megbeszélésünk SVG-vel az elkövetkezendő hónapokban arról, hogy mit szeretne tenni. Én áldásom adom rá, bármibe is akar fogni és mindenben támogatom.”