NASCAR: „Hülyét csinált belőlünk egy külföldi”

Chase Elliott: SVG hazamegy és elmondja, hogy milyen rossz versenyzők vagyunk
credit: Michael Reaves/Getty Images/NASCAR

Chase Elliott: SVG hazamegy és elmondja, hogy milyen rossz versenyzők vagyunk


Shane van Gisbergen jött, látott és győzött.

A Supercars háromszoros bajnoka vasárnap, a NASCAR Cup történetének legelső utcai futamát képező, chicagói Grant Park 220-on debütált az amerikai stock-car világában és ha már ott járt, le is iskolázta a mezőnyt.

A Trackhouse Racing PROJECT91-ének jóvoltából Kimi Räikkönen után lehetőséget kapott 33 éves új-zélandi mesterien versenyezte végig a komplett távot, tökéletesen megbirkózva a vizes, majd száradó pálya okozta kihívásokkal. Teljesítményét látva igazolást nyertek egykori ellenfele, a jelenleg már az IndyCart erősítő Scott McLaughlin szavai, aki szerint nála okosabb versenyzővel még soha nem találkozott.

Bár számítani lehetett arra, hogy az utcai vonalvezetésekhez, nehéz autókhoz és full kontakt küzdelmekhez az ausztrál szériában már hozzászokott SVG gyorsan felveszi a tempót a betonfalakkal övezett pályával még csak ismerkedő NASCAR-pilótákkal, arra viszont nem sokan mertek volna fogadni, hogy azonnal győzelmet is hoz.

Nem véletlen, hogy a produkciója előtt a Cup sztárjai is fejet hajtottak.

„[SVG] egy külön ligában versenyzett” – nyilatkozta a versenyt harmadikként zárt Chase Elliott.

„Véleményem szerint extrém jó volt. Nem szeretnék mások nevében beszélni, de én pocséknak tűntem mellette és szerintem a többiek is.”

Majd kissé szarkasztikusan hozzátette:

Most SVG haza fog menni és elmondja az összes barátjának, mennyire rossz versenyzők is vagyunk!”

A szintén a Hendrick Motorsportsot szolgáló, negyedik pozíciót megcsípett Kyle Larson maga is megtapasztalta, milyen is, ha az embert Gisbergen támadja. A 2021-es bajnoknak szintén nem volt ellenszere vele szemben, .

„Teljesen elképedtem, hogy mit tud! Nagyon szórakoztató volt nézni, amit művel. Egy jó szakaszt raktam össze, amikor megérkezett mögém és biztosra vettem, hogy a visszapillantóba nézve egy, vagy két autóhossznyira lesz tőlem. Erre ő már rátapadt a hátsó lökhárítómra. Ekkor arra gondoltam, hogy a francba is, ez a srác egyszerűen repül! El tudott menni mellettem, onnantól fogva pedig már csak néztem a show-t.”

Joey Logano sem fogta vissza magát:

„Akárhogy is hívják… Shane Van Hamburger nagyon gyors. Ennyit tudok. A pálya minden egyes részén, az összes kanyarban gyorsabb volt nálunk. Teljesen hülyét csinált belőlünk egy külföldi. Átjött hozzánk és egyből szétrúgta a seggünket.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>SPORTTÖRTÉNELEM! Megnyerte debütáló futamát a NASCAR legújabb nemzetközi szupersztárja!