Cindric: Van még egy pilóta, aki rögtön rommá tudná verni a NASCAR Cup mezőnyét

Cindric: Van még egy pilóta, aki rögtön rommá tudná verni a NASCAR Cup mezőnyét
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARHelyi idő szerint vasárnap késő délután, Chicagóban Shane van Gisbergen olyan szenzációt szolgáltatott, amekkorát régen pipált a NASCAR.

A Cup Series fennállásának első, utcai pályás futamán a Supercars háromszoros bajnoka ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé a Cup Series komplett mezőnyét. Ezzel 60 év után ő lett a legelső pilóta, aki rögtön a debütáló versenyén eljutott a szervezet királykategóriájának victory lane-jére.

A 34 éves tehetség a Trackhouse Racing nemzetközi sztárokat megcélzó PROJECT91-e révén kapott lehetőséget és egy pillanatra sem rejtette véka alá, hogy szívesen visszatérne a Cup mezőnyébe.

Teljesítményét új kollégái is méltatták. Chase Elliott szerint SVG egy külön liga volt a pályán, Joey Logano pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy az új-zélandi hülyét csinált belőlük.

Austin Cindricet azonban egyáltalán nem lepték meg a látottak.

A Team Penske versenyzője szerint ráadásul akad mégvalaki, aki SVG-hez hasonlóan képes lenne azonnal leigázni a Cup komplett mezőnyét.

„Most egy kicsit fényezni fogom magam” – nyilatkozta a futam után Cindric.

„Már a hétvége előtt megmondtam a többieknek, hogy erre a srácra nagyon oda kell figyelni, mert rögtön legyőzhet mindannyiunkat. Igazam is lett.

Rajta kívül csak egy fickó van, aki még képes lehet arra, hogy átjön és egyből megver bennünket. Jól ismerik egymást SVG-vel és tegnap Mid-Ohión versenyzett. Gratulálok Shane-nek, nagyon szép volt!”

Cindric egyértelműen Scott McLaughlinra gondolt, aki 2018-2020 között szerzett zsinórban három titulust a Supercarsban, 2021-től pedig már az IndyCarban szolgálja Roger Penske alakulatát, jelenleg három győzelemnél tartva.

A SVG-hez hasonlóan szintén új-zélandi versenyző a közösségi médiában folyamatosan kommentálta egykori ellenfele NASCAR-produkcióját, lelkesen szurkolva.

Ennek kapcsán a veterán riporter Marshall Pruett a meg is jegyezte, hogy – ha a naptárak engedik – neki is autót kell adni jövőre Chicagóban.

McLaughlin rögtön reagált is:

„Benne vagyok.”KAPCSOLÓDÓ: Nézd meg 10 perc alatt a NASCAR első utcai futamát, ahol többszörösen is történelmet írtakEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy