IndyCar: Palou továbbra is legyőzhetetlen, Herta újabb pofont kapott

IndyCar: Palou továbbra is legyőzhetetlen, Herta újabb pofont kapott
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA Mid-Ohio Sports Car Course-ön is folytatódott Alex Palou idei hihetetlen dominanciája.

A Chip Ganassi Racing spanyolja a verseny 80 köréből 48-at az élen töltve aratta idei negyedik győzelmét, ebből zsinórban a harmadikat.

Jelen siker révén pedig életben maradt elképesztő sormintája is, miszerint idén még egyetlen futamot sem zárt a top 8-on kívül, az elmúlt hét fordulót ráadásul kivétel nélkül a legjobb öt között fejezte be.

Ha a 10-es Dallara-Honda csapatának teljesítménye önmagában véve nem lett volna elég, még a szerencse is melléjük állt. Rögtön az első körben az összetett második helyén állt, szintén CGR-es Marcus Ericsson összeütközött Felix Rosenqvisttel, ami előbbi svéd pilóta azonnali kiesését eredményezte.

Ennek is köszönhetően Palou 110 pontra növelte előnyét a bajnokságban, ami két egységgel több, mint az egyetlen hétvégén gyűjthető maximum (54).

Az utolsóként rangsorolt Ericsson viszont visszaesett a tabella negyedik pozíciójába, miután a másodikként leintett csapattársa, Scott Dixon, valamint a tizenkettedikként zárt Team Penske-s Josef Newgarden is bejött elé.

A Mid-Ohió-i dobogó legalsó fokára Will Power állhatott fel Roger Penske 12-es Dallara-Chevyjével.

Ismét kiábrándultan hagyhatta viszont el a pályát Colton Herta.

Az Andretti Autosport versenyzője újfent a pole-ból indulhatott, de akárcsak két héttel korábban Road Americán, a győzelem ezúttal is kicsúszott a kezei közül.

Wisconsinban a gárda rossz stratégiai húzása miatt lett csak ötödik, most pedig mindössze a tizenegyedikként zárt, miután az 55. körben áthajtásos büntetést kapott a pitben érvényben lévő sebességhatár túllépése miatt.

A futam legnagyobb előrelépését Pato O’Ward produkálta, aki a huszonötödik pozícióból startolva végül a nyolcadikként vitte célba a McLaren 5-ös Dallara-Chevyjét.

A szombati, brutális edzésbalesete következtében partvonalra került Simon Pagenaud-t helyettesítő Conor Daly a huszadik helyen ért célba a Meyer Shank Racing 60-as gépével.

Az IndyCar következő futamára július 16-án, Torontóban kerül sor.