Félbeszakadt a NASCAR első utcai futama

Félbeszakadt a NASCAR első utcai futama
credit: Michael Reaves/Getty Images/NASCARUPDATE: Példa nélküli döntés: Az értékelhető táv megtétele nélkül hirdettek végeredményt a NASCAR-banNem az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult a NASCAR történetének legelső, nemzeti szintű utcai versenye Chicagóban.

A másodosztályú Xfinity Series The Loop 121 névre keresztelt futamát a 25. körben kellett piros zászlóval megszakítani villámlás miatt.

Az előírások értelmében minden egyes nyilvános rendezvényt szüneteltetni kell legalább 30 percig abban az esetben, ha nyolc mérföldes sugarú körben a radarok villámokat észlelnek.

Ezidő alatt a jelenlévőknek nem kötelező fedezékbe vonulni, de erőteljesen ajánlott.

A kényszerszünet alatt a lelátók meglehetősen foghíjassá is váltak, amit nem csak a villámveszély okozott, hanem a közösségi médiában azonnal terjedő, végleges törlésről szóló hírek is.

Az égi csapásoknak hála a félórás időintervallumot még két további alkalommal kellett meghosszabbítani, ezt követően viszont úgy tűnt, visszatérhetnek az autók a pályára.

Az utolsó szót azonban a város mondta ki.

„Fennáll a további villámcsapások lehetősége, ezért biztonsági okokból, elővigyázatosságból a pálya területét ki kellett üríteni” – áll a szervezet indoklásában.

„A NASCAR reménykedett benne, hogy folytathatjuk a versenyt, de csak abban az esetben, ha a városi hatóságok engedélyezik a szurkolók visszatérését a lelátókra. Az előrejelzések szerint azonban a villámlás a következő órákban is visszatérhet, ezért a NASCAR arra kényszerült, hogy az Xfinity Series futamát másnap reggelre halassza.”

A döntés nem csak a versenyért kilátogatókat érintette rosszul, hanem azokat a rajongókat is, akik a The Chainsmokers koncertjére vártak. Az Xfinity után, helyi idő szerint este hétre kiírt show-t ugyanis végképp törölték

A versenyt a piros jelzés pillanatában mindössze két kör választotta el attól, hogy hivatalos végeredményt hirdethethessenek.

Az állást tekintve a pole-os Cole Custer vezet John Hunter Nemechek és Justin Allgaier előtt.UPDATE: A programváltozás a királykategóriát sem kerülte el. Részletek:

>>>>>FIGYELEM! Módosul a NASCAR Cup mai futamának időpontja!