IndyCar: Az orvosok egyelőre nem engedik autóba ülni a hatalmasat bukott Pagenaud-t

IndyCar: Az orvosok egyelőre nem engedik autóba ülni a hatalmasat bukott Pagenaud-t
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleBrutális balesetét követően önerőből hagyta el autója roncsait Simon Pagenaud, az IndyCar orvosai azonban egyelőre nem engedélyezték számára a hétvége folytatását.

A Meyer Shank Racing franciája a Mid-Ohión rendezett második edzésen bukott óriásit fékhiba következtében, nem kevesebb, mint kilenc szaltót leírva.

„A francba, ez fájni fog!” – idézte fel az NBC-nek adott interjújában Pagenaud, hogy mi járt a fejében a volán mögött tehetetlenül ülve.

„Pokoli menet volt, az biztos! Nem tudtam lassítani, de még így is próbáltam bevenni a kanyart. Emlékeztem Michael Andretti [1998-as] óriási balesetére és rögtön arra gondoltam, hogy most egy legendához csatlakozom! Határozottan a legkeményebb bukás volt eddigi karrierem során. A vicces pedig, hogy a legelső balesetem is hasonló körülmények között történt.”

A 39 éves pilóta állítja, hogy teljesen jól van és bármelyik pillanatban képes lenne visszaülni az autóba.

Az IndyCar orvosi stábja azonban másként gondolja és az érvényben lévő protokoll értelmében a mai napon elővigyázatosságból már biztosan nem hajthat pályára, így a kvalifikációt is ki kell hagynia.

A vasárnapi futamon való indulása a reggeli vizsgálatok eredményétől függ.

Nem Pagenaud volt az egyetlen, aki nagyot repült a lexingtoni roadon.

Az IndyCar gyakorlása után rendezett USF2000 futamán Lochie Hughes szenvedett horrorisztikus balesetet egy ütközés hatására. Szerencsére a 22 éves pilóta szintén saját lábán hagyta el a helyszínt.


KAPCSOLÓDÓ: Horrorisztikus bukás az IndyCar nevelőszériájában is