NASCAR: Chastain győzelemmel válaszolt a kritikusainak, Blaney a betonfalba csapódva hozta rá a frászt mindenkire

NASCAR: Chastain győzelemmel válaszolt a kritikusainak, Blaney a betonfalba csapódva hozta rá a frászt mindenkire
credit: Logan Riely/Getty Images/NASCARA NASCAR Cup Series májusi, darlingtoni versenyén Ross Chastain összeakadt Kyle Larsonnal, aminek következtében ő kiesett, Hendrick Motorsports-os kollégája pedig csak a huszadikként zárt.

Az eset az utolsó csepp volt Rick Hendrick számára, aki nem volt rest egyenesen raportra hívni a Trackhouse Racing pilótáját.

Chastain ráadásul csapata, gyártópartnerük, a Chevrolet, valamint a szponzorok és partnerek részéről egyaránt fejmosásban részesült.

Az ezt követő futamok során már alig volt észrevehető a pályán az őt hírhedtté tett agresszív stílusa, hirtelen visszafogottsága pedig a helyezésein is meglátszott.

Ezt látva megindultak a konteók, miszerint Hendrick megfélemlítette, mások viszont egyenesen azzal vádolták, hogy képtelen tisztán versenyezve jó eredményt hozni.

A múlt vasárnapi, nashville-i forduló előtt a 30 éves floridai úgy nyilatkozott, az utóbbi hetekben mindent megtett annak érdekében, hogy fejlődjön és mentálisan a lehető legjobb formába hozza magát.

Nos, a country zene fővárosában be is bizonyította, hogy nem a levegőbe beszélt.

A „dinnyék ura” az időmérőn megszerezte karrierje első főkategóriás pole-ját, majd magán a versenyen problémamentesen vezetve – és a 300 körből 99-et az élen töltve – behúzta a győzelmet is.

Ezzel idén először, teljes eddigi Cup-karrierje során pedig harmadszor látogathatott el a victory lane-re. Egyúttal pedig ő lett a 2023-as idény elmúlt tizenhét futamának tizenegyedik különböző győztese.

Ennél is fontosabb viszont, hogy kvalifikálta magát a rájátszásba.

„Hihetetlen!” – mondta Chastain a leintést követően, miután autója tetején állva végrehajtotta a védjegyévé vált dinnyezúzást.

„A gyerekeknek és mindenki másnak a világon üzenem, hogy amikor kritizálnak benneteket, ha megpróbálnak lehúzni és ti kezdtek is hinni nekik; ne tegyétek! Menjetek oda a körülöttetek lévő emberekhez, tanuljatok, bízzatok magatokban és a nagyember terveiben odafent! Csak állj fel és dolgozz. Én mélyen magamba néztem, ugyanakkor van mellettem egy csapat is, amely végig hitt bennem és nem engedte, hogy leeresszek.”

Chastain pár perccel később már a közönség soraiban ünnepelt, osztogatva az általa rommá tört dinnye darabjait.A második és harmadik pozíciókat egyaránt a Joe Gibbs Racing kaparintotta meg Martin Truex Jr. és Denny Hamlin által.

A futam leghajmeresztőbb pillanatát Ryan Blaney brutális balesete képezte.

A Team Penske-s a 147. körben elrendelt restartot követően akadt össze Kyle Buschsal, aminek hatására nagy tempóval a pálya belső betonfalának csapódott.

Blaney a baleset után csak nehezen tudott kikászálódni a 12-es Fordból, az orvosi központban elvégzett vizsgálatok azonban nem mutattak ki nála komolyabb sérüléseket.

Dühét azonban meg sem próbálta palástolni azt nehezményezve, hogy az érintett területen nincs kiépítve a SAFER-fal.

Erre reagálva a NASCAR közleményt adott ki:

>>>>>Élete legnagyobb balesetét szenvedte el Ryan Blaney, a NASCAR közleményben reagált


Az első szakaszt Tyler Reddick, a másodikat pedig Hamlin nyerte.

A Cup következő állomása július 2-án a NASCAR történetének legelső, nemzeti szintű utcai pályája lesz Chicagóban.