Élete legnagyobb balesetét szenvedte el Ryan Blaney, a NASCAR közleményben reagált

Élete legnagyobb balesetetét szenvedte el Ryan Blaney, a NASCAR közleményben reagáltA betonfalban ért véget Ryan Blaney számára a NASCAR Cup Series Ally 400-a.

A Nashville Superspeedwayen rendezett verseny 147. körében elrendelt újraindításnál Brad Keselowski rendkívül lassú rajtot vett, aminek következtében a mezőny feltorlódott mögötte.

Ennek hatására Kyle Busch és Blaney összeértek, utóbbi pilóta pedig nagy tempóval, frontálisan a belső falnak csapódott, méghozzá pontosan azon a részen, amelyet nem véd az ütközések energiáját elnyelni hivatott SAFER-borítás.

A Team Penske-s az ütközés után rögtön közölte csapatával a rádión, hogy segítségre van szüksége.

A helyszínre érkező AMR Safety Team tagjainak jelenlétében végül ki tudott szállni az összeroncsolódott 12-es Fordból, ezután viszont rögtön a földre rogyott.

A pálya orvosi központjában végrehajtott vizsgálatok során szerencsére nem állapítottak meg nála komolyabb sérülést, így útjára is engedték.

Ezt követően Blaney a média rendelkezésére állt és nem is fogta vissza magát:

„Fogalmam sincs, hogy miért nincs ott SAFER-fal. Nevetséges! Ez volt a legnagyobb ütés, amit valaha kaptam. Ha kell én magam fogom kifizetni annak a kibaszott cuccnak [a SAFER-nek] kiépítését.”

A balesetet követően a NASCAR kiadott egy rövid közleményt:

„A NASCAR biztonságért felelős mérnökei szorosan együttműködnek a szakértőkkel a pálya körüli falak, korlátok kivitelezése során. Mint minden versenyhétvégét követően, ezúttal is kiértékeljük az összes rendelkezésre álló adatot és ezek alapján végrehajtjuk a szükséges fejlesztéseket.”KAPCSOLÓDÓ: Chastain győzelemmel válaszolt a kritikusainak, Blaney a betonfalba csapódva hozta rá a frászt mindenkire