NASCAR: Custer szerint a Cup-pilóták szabadon csalhatnak az Xfinityben

NASCAR: Custer szerint a Cup-pilóták szabadon csalhatnak az Xfinityben
credit:Logan Riely/Getty Images/NASCARAJ Allmendinger győzelmét hozta a NASCAR Xfinity Series szombati versenye a Nashville Superspeedwayen.

A Kaulig Racing főállású Cup-pilótájának sikere azonban finoman szólva sem nyűgözte le Cole Custert.

A végül kilencedikként zárt pilóta már a futam közben nehezményezte, hogy az illetékesek szó nélkül hagyták Allmendingert sérült autóval versenyezni. A 10-es Chevyben egy baleset során keletkezett kárról ugyanis Custer azt feltételezte, hogy a pályán előnyhöz juttathatta ellenfelét.

„Szét fogom tépni Wayne Autont [az Xfinity versenyigazgatója], ha ez itt mögöttem még mindig csal” – mondta a csapatrádión, amikor a harmadik szakaszban Allmendinger közeledett felé.

„Mi a fasz folyik itt? Miért nem kötelezik őt szervizelésre? Playoff-pontokat dobunk ki az ablakon azért, mert a cuposokat folyton csalni engedik!”

A leintés után már megpróbált kicsit higgadtabban fogalmazni.

„Egyszerűen csak mérges vagyok, mert olyan autóm volt, amivel nyerhettem volna. A srácok a Stewart-Haas Racingnél remek munkát végeznek, gyors autókat adnak és továbbra is harcolni fogunk… A mostani helyzet viszont nagyon frusztrál, mivel playoff-pontokat buktunk. Én csak azt szeretném, ha következetesebb döntések születnének.”

Custer haragja abból a szempontból igazán érthető, hogy még márciusban, Fontanán őt a futam közben kötelezték javításra, mivel a versenybírák úgy látták, hogy az autóján lévő sérülés pozitív hatással volt a tempójára.


KAPCSOLÓDÓ: Sérült autóval, „megchastainezve” nyerte meg az őrült nashville-i futamot AJ Allmendinger