„Őrült lenne” – Di Grassi óva inti Hamiltont az oválpályáktól

“Őrült lenne” – Di Grassi óva inti Hamiltont az oválpályáktól
credit: Jiri Krenek/Mercedes AMG F1Lewis Hamilton nemrég elhintette, hogy Forma-1-es karrierje után szívesen kipróbálná magát a NASCAR-ban és az IndyCarban is.

A Formula E 2016-17-es szezonjának bajnoka, Lucas di Grassi szerint azonban brit kollégája őrült lenne, ha bevállalná az oválokat.

„Egyáltalán nem!” – szögezte le határozottan a brazil pilóta, amikor a Total-Motorsport riportere arról kérdezte, hogy érdeklik-e őt az amerikai szériák.

„Ami az IndyCart illeti, nem szeretem az oválokat. Van két gyerekem és már túl sok balesetet láttam. Ha nincsenek gyermekeid, akkor talán bevállalhatod a kockázatot…. Ugyanakkor szerintem Hamilton is őrült lenne, ha az IndyCarba menne.

Egyáltalán, miért tenné? Mit akarna ezzel bizonyítani? Én sosem vágnék bele. Talán fiatalabb koromban még más volt a helyzet…. Az igazság az, hogy a F2-es időszakom után megpróbáltam az IndyCarba menni, ma már viszont egyáltalán nem érdeklődöm iránta.”

A NASCAR-t viszont már nem utasítja el azonnal.

„Ha lenne egy jó lehetőségem, ajánlatom, mint amilyennel valószínűleg Hamilton rendelkezik, akkor lehet csinálnám is egy évig, hogy lássam milyen. Ez egy teljesen különböző szakág. Amikor befejezem a Formula E-t talán belekóstolok a Monster Carokba is, vagy kipróbálom egyszer a rallyt.”

Az elektromos szériából történő visszavonulása után viszont elképzelhetetlennek tartja, azt, hogy ismét elkötelezze magát egyetlen kategória mellett.

„Egyáltalán nem érdeklődöm eziránt, mert a Formula E olyan szinten van, hogy bármit is csinálnék, az csak rosszabb lenne. Szóval, akkor minek?”