NASCAR: Nincs szponzor, „apuci pénze” helyett mégis a tehetséget választotta Tony Stewart

NASCAR: Nincs szponzor, “apuci pénze” helyett mégis a tehetséget választotta Tony Stewart
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCARImmár hivatalosnak tekinthető az, amit a NASCAR közössége hetek óta tényként kezelt: 2024-től Josh Berry veszi át a visszavonuló Kevin Harvick helyét a Stewart-Haas Racing 4-es Fordjában.

A nagy bejelentésre a csapat egy rendkívüli sajtótájékoztatón kerített sort, amelyen a társtulajdonos Tony Stewart elárulta, hogy az autónak egyelőre még nincs szponzora a jövő évre.

A gépet jelenleg az Anheuser-Busch támogatja, amely vállalat azonban Harvickkal együtt az idény végén távozik az SHR-től és a pletykák szerint nagy valószínűséggel a Trackhouse Racingnél köthet ki a Ross Chastain által vezetett 1-es Chevyn.

Az anyagi bizonytalanság közepette azonban Stewart leszögezte, hogy Berrynek egy centet sem kellett vinnie a csapathoz. Őt ugyanis a képességei és munkamorálja miatt szerződtették le, amiből sokkal többet profitálhatnak, mint egy gazdag, de nem túl tehetséges versenyző igazolásából.

„Nem érdekel az, ha egy kölyök apja beállít és be akarja vásárolni magát a Cup Seriesbe” – szögezte le Stewart.

„Nekünk olyan versenyző kell, aki kiérdemelte ezt a lehetőséget, keményen megdolgozott érte és megérti, mi mindenre van szükség ahhoz, hogy valaki az élvonalban legyen. Nincs szükségünk olyan srácokra, akik éppen végeztek a középiskolában és hirtelen kitatálják, hogy Cup-pilóták akarnak lenni. Ők kopogtassanak máshol.”KAPCSOLÓDÓ: A Harvick helyébe lépő Berry sztorija felér egy valóra vált tündérmesével