NASCAR: A Harvick helyébe lépő Berry sztorija felér egy valóra vált tündérmesével

NASCAR: A Harvick helyébe lépő Berry sztorija felér egy valóra vált tündérmesével
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCARImmár hivatalosnak tekinthető, hogy Josh Berry fogja átvenni a Stewart-Haas Racing 4-es Fordjának kormánykerekét a NASCAR Cup Series 2024-es szezonjában.

A 32 éves versenyző a visszavonuló bajnok Kevin Harvick utódja lesz a patinás csapatnál.

„El sem tudok képzelni jobb lehetőséget számomra – hogy egy olyan sikeres és ikonikus autóba üljek, mint a 4-es számú” – mondta Berry.

„Kevin egy jövőbeli NASCAR Hall of Famer, és kihívás lesz megpróbálni egy ilyen sikeres ember után jönni. De tudom, hogy egy csodálatos csapat lesz körülöttem, Rodney Childers vezetésével, akiknek a vezetésével meg tudjuk majd csinálni a dolgunkat.”

Az autó szponzorációs háttere egyelőre nincs bebiztosítva.

Az eddigi főtámogatónak számító Busch Beer távozását már hónapok óta pletykálják, ahogyan azt is, hogy a márka a Trackhouse Racing 1-es, Ross Chastain által vezetett Chevyjén köthet ki.

Az SHR másik három gépet tekintve Ryan Preece és Chase Briscoe biztosan marad jövőre is, míg Aric Almirola – aki eredeti tervei szerint már idén visszavonult volna – következő szezonja továbbra is kérdéses.

Berry karrierjének alakulása felér egy modern tündérmesével, óriási szerencsével és kitartással fűszerezve.

A tennessee-i pilóta még 2008-ban, online kötött barátságot Dale Earnhardt Jr.-ral, miután mindketten megszállottjai voltak a virtuális versenyzésnek.

A valódi pályákat tekintve Berry ekkoriban legends carokkal rótta a köröket a hazai vonalvezetésének számító Nashville Fairgrounds Speedwayen.

Junior meglátta benne a lehetőséget és rábeszélte arra, hogy költözzön Észak-Karolinába, a NASCAR-csapatok többségének otthonába.

Bár a szervezeten belül szponzorációs okok miatt nem sikerült egyből ülést szereznie neki, a late modelek világában viszont a JR Motorsports égisze alatt győzelmet győzelemre halmozott.

2016-ban, egy részidős program keretein belül debütált az Xfinity Seriesben, 2022-től pedig már a JRM teljes munkaidős pilótájának mondhatja magát. Tavaly összesen három győzelmet szerzett és bejutott a rájátszás utolsó, top 4-es szakaszában, ahol végül a negyedikként zárt.

A Cupban  2021-ben mutatkozott be, két futamot teljesítve a Spire Motorsports színeiben.

Az igazi figyelmet viszont idén vonta magára, miután a Hendrick Motorsports tartalékosaként nyolc versenyen is lehetőséget kapott a sérülés miatt partvonalra került Chase Elliott, majd Alex Bowman autójában.

Eddigi legjobb főkategóriás eredményét Richmondon érte el, ahol a másodikként ért célba a 9-es Chevyvel.

Berry továbbá csatlakozik Harvick saját menedzsment-ügynökségéhez, a KHI Managementhez, amelynek már olyan ügyfelei vannak, mint például Ricky Stenhouse Jr., Riley Herbst, Harrison Burton, Ryan Preece, Todd Gilliland, valamint maga a 2014-es Cup-bajnok és feltörekvő gokartos fia, Keelan.