NASCAR: Joe Gibbs eladta csapata kisebbségi tulajdonrészét

NASCAR: Joe Gibbs eladta csapata kisebbségi tulajdonrészét
credit: Jeff/Getty Images/NASCARA Joe Gibbs Racing hivatalosan bejelentette, hogy a Harris Blitzer Sports & Entertainment képében vadonatúj társtulajdonos lépett a fedélzetre.

A Josh Harris által alapított gigavállalat kisebbségi részre tett szert a NASCAR-csapatnál.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora hányadról van szó, annyi viszont bizonyos, hogy jelentős mértékű pénzösszeget fektettek be a JGR-be.

Az HBSE többek között az NBA-ben szereplő Philadelphia 76ers, valamint az NHL-ben játszó New Jersey Devilst is birtokolja, várhatóan pedig heteken belül véglegesítésre kerül az NFL-es Washington Commanders felvásárlása is.

A NASCAR-üzlet nyélbe ütése ellenére az 1992-ben alapított JGR neve nem változik meg.

A hírek szerin az HBSE a marketing és értékesítés területén fog tevékenykedni, míg a gárda napi működéséért továbbra is Gibbsék felelnek.

A Commanders (akkoriban még Redskins) vezetőedzőjeként az NFL-ben is csúcsra ért Gibbs továbbá a vállalatcsoport partnere lesz.

„Az elmúlt évek során volt szerencsém megismerni GIbbs edzőt és büszke vagyok arra, hogy megbízható barátomnak és tanácsadómnak mondhatom őt” – idézi Harrist a vállalat közleménye.

„Joe egy győztes. Először a futballban, majd az autósportban olyan csapatokat épített fel, amelyek az értékeken, a családon és a hiten alapulnak. A befektetésünk célja, hogy támogassuk az ő vízióját és lehetővé tegyük a Joe Gibbs Racing számára, hogy a jövőben is hozhassák kiváló eredményeiket.”

A korábbi tervek szerint Gibbs edző utódjának fiát, Coy Gibbset szánták. A 47 éves szakember azonban tavaly novemberben – néhány órával azután, hogy Ty Gibbs révén megszerezték az Xfinity Series bajnoki címét – váratlanul, álmában elhunyt.

A JGR-t azonban mindenképpen szeretnék családon belül irányítani, aminek révén néhány hónapja már Ty édesanyja, egyben Coy özvegye, Heather Gibbs is beszállt a csapat vezetésébe.

Az alakulat jelenleg négy Toyotával képviselteti magát a Cup Seriesben Denny Hamlin, Martin Truex Jr., Christopher Bell és Ty Gibbs kezei alatt, míg az Xfinity Seriesben Sammy Smith-t és John Hunter Nemecheket versenyeztetik teljes szezonosként, plusz egy extra autót is indítanak változó pilótákkal a volán mögött.