386 előzést hozott az IndyCar vasárnapi futama Road Americán [VIDEÓ]

VIDEÓ: 444 előzést hozott az IndyCar vasárnapi, Road America-i versenye
credit: Penske Entertainment/James BlackColton Herta szívfájdalmát és Alex Palou diadalát eredményezte az IndyCar múlt vasárnapi, Road Americán rendezett futama.

Az Andretti Autosport pilótája abszolút dominanciát mutatott, a legutolsó pitkiállásnál azonban csapata eltaktikázta magát, így a hajrában üzemanyagspórolásra kényszerült és végül meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

Ennek is köszönhetően viszont Palou behúzta idei harmadik győzelmét, ezzel 74 pontra növelve előnyét a bajnokságban. Összehasonlításként egyetlen fordulón maximálisan 54 egység gyűjthető.

Mostani sikerével pluszban megszerezte a Chip Ganassi Racing fennállásának 250. elsőségét, ebből a 126.-at az IndyCarban.

Az akciódús versenynek ráadásul sikerült rekordot is döntenie, hiszen a széria 2016-os Road America-i visszatérése – egyben a szóban forgó statisztikai adat nyilvántartásának kezdete – óta nem regisztráltak akkora mozgolódást a mezőnyben ezen a pályán, mint most.

Az 55 körben összesen 444 zöld zászló alatti pozícióváltozás történt, beleszámítva a lekörözéseket, valamint a körhátrányukat ledolgozó versenyzők manővereit is.

Ami pedig igazán lenyűgöző, hogy ebből 386 számított helyezésért végrehajtott, színtiszta előzésnek.

A top 10-re leszűkítve 110 pozíciószerzést jegyeztek fel, míg a legjobb ötön belül 32-t.

A táv során kilenc alkalommal cserélt gazdát a vezető hely négy versenyző között.

A legtöbb körön – 33-on – át Herta haladt az élen.


A futamról bővebben ebben a cikkben lehet olvasni:

>>>>>Szörnyen eltaktikázta magát az Andretti, Palou már egy külön liga összetettben


Most pedig jöjjön a vizuális összefoglaló kevesebb, mint 5 percben: