Trump visszatér? Egy NASCAR-versenyző kijátszhatja a tilalmat

Donald Trump visszatér: Egy NASCAR-versenyző kijátszhatja a tilalmat
Melania és Donald Trump a 2020-as Daytona 500-on (credit: NASCAR)A közösségi médiában jelentette be Tim Viens, hogy részt vesz a NASCAR Truck Series szeptember 30-ai, talladegai versenyén.

Ez még önmagában nem lenne nagy hír, amikor azonban a 46 éves pilóta megnevezte szponzorát, rögtön a figyelem középpontjában találta magát.

A G2G Racing általa vezetendő, 47-es Toyotájának főtámogatója ugyanis állítása szerint nem más lesz, mint Donald Trump borászata, a Trump Winery.

„A nevem Tim Viens és elkötelezett Trump-támogató vagyok” – közölte a vermonti versenyző.

„A Trump 2020-as kampányát magán viselő truckot vezettem a NASCAR Truck Seriesben, mielőtt még betiltották volna a politikai célú reklámokat. Idén új szponzorral térek vissza Talladegán, szerintem tetszeni fog nektek.”

A szervezet hosszas mérlegelés után, végül a hírhedt ‘Let’s go Brandon’ szlogen megszületésében akaratán kívül bábáskodó Brandon Brown korábbi csapata, a Brandonbilt Motorsports szponzorációs botránya után, tavaly februárban bannolta véglegesen a politikai hirdetések minden formáját.

A Trump melletti kiállását minden létező platformon hangoztató Viensnek azonban úgy tűnik, hogy sikerült találnia egy kiskaput, hiszen nem politikai kampány fog az autóját szerepelni, hanem egy „sima” vállalkozás.

A gép dizájnja ráadásul az egykori elnök magángépének festése előtt is tisztelegni fog.

Az utolsó szót azonban minden kétséget kizáróan a NASCAR fogja kimondani, hiszen a szabályok értelmében joguk van ahhoz, hogy önhatalmúlag szponzorokat utasítsanak el.

Várjuk a fejleményeket…