IndyCar: 120 G erejű volt Alex Palou balesete Road Americán

IndyCar: 120 G erejű volt Alex Palou balesete Road AmericánA harmadik pozícióból kezdheti meg az IndyCar mai, Road America-i versenyét Alex Palou.

A Chip Ganassi Racing 10-es csapatának teljesítménye abból a szempontból pedig csak még inkább tapsot érdemel, hogy alig négy órával a kvalifikáció előtt az is kérdéses volt, egyáltalán pályára hajthatnak-e.

A második edzés során a 2021-es bajnok komoly baleset szenvedő alanyává vált, miután a 14-es kanyarban elvesztette uralmát autója felett és nagy erővel a gumifalnak vágódott.

Palou szerencsére ép bőrrel megúszta, a gép jobb oldala viszont teljesen leamortizálódott. A szerelőgárda erőfeszítéseinek hála azonban sikerült teljes egészében orvosolni a károkat, amit végül a fentebb említett időmérős eredménnyel koronáztak meg.

Az eset kapcsán a tankolással megbízott Steve Barry Twitteren azt is elárulta, hogy mekkora erejű volt valójában a szombat délelőtti bukás.

A szakember szerint az autón elhelyezett szenzorok nem kevesebb, mint 120 G-t mértek a becsapódás pillanatában.

Az elképesztő számadatot látva ismét csak méltatni tudjuk az IndyCar biztonságért tett erőfeszítéseit, amelyeknek köszönhetően az összetett pontversen éllovasa egy karcolás nélkül hagyhatta el a baleset helyszínét.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Grosjean egy rakás szar, a pálya pedig borzalmas – Az IndyCar-bajnok mindenkit kiosztott Road Americán

>>>>>Colton Herta megszerezte a 10. pole-ját