IndyCar: Palou ijesztő balesetet szenvedett, Power majdnem összeverekedett Dixonnal

IndyCar: Palou ijesztő balesetet szenvedett, Power majdnem összeverekedett DixonnalFelpörögtek az események az IndyCar Road Americán zajló fordulójának második edzésén.

Elsőként Colton Herta forgott meg, majd talált el egy reklámtáblát, de szerencsére az autójában nem keletkezett komolyabb kár és gond nélkül folytatni tudta a gyakorlást.

Alig nyolc perccel a vége előtt viszont sikerült megint piros zászlót előidéznie egy újabb – ezúttal viszont kontakttal nem járt – piruett okán.

A legijesztőbb jelenetet azonban Alex Palou prezentálta.

A 2021-es bajnok a 14-es kanyarnál vágódott hatalmas erővel a falba.

A 10-es Dallara-Honda csúnyán megtört, a legfontosabb viszont az, hogy a spanyol versenyző sértetlenül megúszta.A necces helyzetet Scott Dixon sem kerülte el, végül egy komoly balesetet és fizikai konfrontációt eredményezve.

A Chip Ganassi Racing veteránja megpördult, majd ezután szándékosan lelassított, hogy elengedje a gyors körön lévő Romain Grosjeant. Az utána érkező Will Powert viszont már nem vette észre, aminek következtében a 9-es kanyarba érve összütköztek, majd mindketten a betonfalba vágódtak.

Az eset után a Team Penske ausztrálja rögtön új-zélandi kollégája felé iramodott és lökdösni kezdte.

Azt, hogy végül nem lett belőle komolyabb verekedés a helyszínen lévő biztonsági csapat tagjai akadályozták meg.

Az akciódús edzés végül piros zászló alatt is ért véget, köszönhetően Simon Pagenaud útjának a kavicságyba.

A legjobb időt Alexander Rossi produkálta 1 perc 40.9112-vel, míg másodikként Herta, harmadikként pedig Felix Rosenqvist zárt.