IndyCar: Colton Herta megszerezte a 10. pole-ját

IndyCar: Colton Herta megszerezte a 10. pole-ját
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiColton Herta sikerét hozta az IndyCar szombati időmérője Road Americán

Az Andretti Autosport versenyzője 1 perc 40.1945 másodperces körének köszönhetően zárta az élen az utolsó, pole-ról döntő Fast 6 szakaszt.

Ezzel idei első, teljes eddigi főkategóriás karrierjét tekintve pedig a tizedik rajtelsőségét ünnepelhette.

A második pozíciót 0.1698 másodperces lemaradásban Pato O’Ward szerezte meg a McLarennel, míg a harmadik-negyedik helyeket Alex Palou (Chip Ganassi Racing), valamint a pálya tavalyi győztese, Josef Newgarden tudhatta magáénak.

Utóbbi Team Penske-s a legvégén sikeresen meg is pördült, így minden reménye elszállt a kedvezőbb startpozícióra.

A kvalifikációnak megvoltak a nagy vesztesei is.

Kyle Kirkwood bejutott a legjobb hat közé, a top 12-es szegmens leintése után azonban a Honda-erőforrás elfüstölt, így végül nem szállhatott harcba a pole-ért.

Szintén rosszul sült el Ed Carpenter Racing-es bemutatkozása Ryan Hunter-Reaynek is, miután a csoportkörben közeli ismeretséget kötött a fallal, így végül csak a legutolsó helyről startolhat.

A reggeli, második szabadedzésen ütközött (és majdnem össze is verekedett) Will Power és Scott Dixon szintén elvérzett már a legelső szakaszban és csak a top 20-on kívül várhatják a rajtot jelző zöld zászlót.


A sztori bővebben: Grosjean egy rakás szar, a pálya pedig borzalmas – Az IndyCar-bajnok mindenkit kiosztott Road Americán