Grosjean egy rakás szar, a pálya pedig borzalmas – Az IndyCar-bajnok mindenkit kiosztott Road Americán

Grosjean egy rakás szar, a pálya pedig borzalmas – Az IndyCar-bajnok mindenkit kiosztott Road Americán
credit: Travis Hinkle/Penske EntertainmentAz IndyCar jelenlegi, Road Americán zajló fordulójának pénteki napján még az volt a slágertéma, hogy vajon sikerül-e átadni a múltnak a széria uralkodó pályacsúcsát.

A frissen újraaszfaltozott, ezáltal rendkívül sima borításon már az első edzésen 4 másodpercet javultak a köridők a tavalyi évhez viszonyítva, így reális esély volt a rekorddöntésre.

Végül ez a szombati kvalifikáción nem történt meg, de tulajdonképpen alig érdekelt valakit.

A fő sztorit ugyanis Will Power és Scott Dixon szolgáltatta.

Utóbbi hatszoros bajnok még a második gyakorlás során ütközött ausztrál kollégájával, aminek köszönhetően mindketten a betonfalnak csapódtak.

A baleset után Power olyan mérges volt, hogy szó szerint rárontott kollégájára és csak a helyszínen lévő biztonsági csapat emberein múlt, hogy a lökdösődés nem fajult tényleges verekedésbe.

A Team Penske kétszeres, egyben regnáló bajnokának dühe még órákkal az incidens után, a kvalifikáción sem csillapodott.

A 12-es Dallara-Chevy már a csoportkörben kiesett és végül be kellett érnie a 22. rajthellyel, míg a szintén rögtön az elején elvérzett Dixon a 23.-ként startolhat.

Kiesése után Power meg sem próbálta palástolni érzelmeit és gyakorlatilag mindenki megkapta tőle a magáét.

„Ez a pálya borzalmas, szörnyű munkát végeztek rajta” – szögezte le az NBC-nek élőben adott interjújában, majd hozzátette, hogy mindenkit seggbe kell rúgni, aki ezért felelős.

Majd kitért a Dixonnal (aki egyébként elismerte hibáját) történt afférjára is.

„Egyszerűen bosszant, amit Dixon művelt reggel. Tönkretette az egész hétvégénket. A srácok remek munkát végeztek. Bent maradt az autóban egy csavarhúzó, de ettől függetlenül fantasztikusan dolgoztak. Kimentünk a pályára és mindent beleadtam, amit csak tudtam. Reggel még úgy éreztem, hogy nagyon gyorsak vagyunk… Kiábrándító, ami történt.”

Még szintén a korábbi gyakorláson Powernek volt egy meleg pillanata Romain Grosjeannal is, miután a francia az ideális íven blokkolta őt.

A 42 éves veterán ezt sem hagyta szó nélkül.

„Grosjean pedig egy rakás szar. Láthatták, hogy mit művelt az edzésen. Pofán kell őt verni.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Colton Herta megszerezte a 10. pole-ját

>>>>>120 G erejű volt Alex Palou balesete Road Americán