NASCAR: Beteg gyerekek tervezték Chase Elliott atlantai dizájnját

NASCAR: Beteg gyerekek tervezték meg Chase Elliott atlantai dizájnját
credit: Hendrick MotorsportsVadonatúj ruhába öltözik Chase Elliott versenygépe július 9-én, az Atlanta Motor Speedwayen

A 2020-as NASCAR Cup-bajnok saját alapítványa, a Chase Elliott Foundation, csapata, a Hendrick Motorsports, szponzora, a NAPA, valamint a Children’s Healthcare of Atlanta közreműködésével indította immár hetedik alkalommal útjára a “DESI9N TO DRIVE”-ot.

A kampánnyal a gyermekrák elleni küzdelemre szeretnék felhívni a figyelmet.

A program keretein belül idén is pályázatot írtak ki az Elliott által vezetett 9-es Chevy dizájnjának megtervezésére.

A győztes mű a 13 esztendős, leukémiával küzdő Kayleb Duran-Rodriguezé lett, míg az overál, kesztyű és cipő mintázatát a 11 éves, agydaganattal diagnosztizált Alex Corbin álmodta meg.

„Izgatottan várom, hogy a DESI9N TO DRIVE visszatérjen a hazai pályámra, hiszen ez a program rávilágít az atlantai gyermekegészségügyi intézet közösségre gyakorolt, pozitív hatására” – idézi a 27 éves pilótát az HMS közleménye.

„A versenyt villanyfényes körülmények között rendezik, ezért remélem, hogy az eddigieknél is nagyszerűbb hangulatot teremt majd. Alig várom, hogy mindenki láthássa, amint ez az éjszaka témájú dizájn életre kel a pályán.”

A DTD csak adományokból eddig 350.000 dollárt gyűjtött a beteg gyerekek javára.

Elliott versenyen viselt ruházatát később el is árverezik, a bevételt pedig teljes egészében az atlantai Aflac Cancer and Blood Disorders Center of Children’s kapja meg.