Ken büszke lenne rá: Lia Block zsinórban harmadik rally-győzelmét aratta és a rallycrossban is szintet lép

Ken büszke lenne rá: Lia Block zsinórban harmadik rally-győzelmét aratta és a rallycrossban is szintet lép
credit: [Hoonigan]Ken Block januári halálát követően lánya, Lia kijelentette, minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy méltóképpen vigye tovább édesapja örökségét.

A még mindig csak 16 esztendős versenyző tartja is magát ígéretéhez.

Az ARA National Rally Championship O2WD-kategóriájában múlt hétvégén megszerezte zsinórban harmadik győzelmét és jelenleg vezeti a bajnokságot. Az abszolút összetettet tekintve pedig a hatodikként jegyzik.

Mindezt ráadásul úgy, hogy két fordulón nem is vett részt.

A szezonnyitót még a tragédia miatt hagyta ki, a május elején rendezett Bristol Forest Rallyt pedig egy gokartbalesetben szerzett agyrázkódása következtében kényszerült csak nézőként követni.Lia azonban nem elégszik meg egyetlen szakággal.

Vadonatúj kihívásként bemutatkozik a Travis Pastrana által alapított Nitrocross utánpótlás-szériájának számító NEXT-ben, méghozzá azon Olsbergs MSE jóvoltából, amely néhai apjával is nagyon szoros kapcsolatot ápolt.

A tinédzser tehetség 2021-ben már megmérette magát a betétkategóriának számított Sierra Carsban, végül Utah-ban a harmadik helyet megszerezve. Emellett felbukkant az SxS-osztályban is.

A mostani, oklahomai forduló viszont eddigi karrierje első, igazán magasan jegyzett rallycross-bevetése lesz.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a Nitrocrossban versenyezhetek ebben a szezonban” – mondta Lia.

„Már kaptam ízelítőt abból az intenzív, kerék a kerék elleni akcióból, amit Travis és a Nitro Circus hozott össze. Alig várom a kihívást, hogy tovább fokozzam a dolgot és a NEXT-ben harcolhassak a világ különböző pontjairól érkező tehetségekkel. Egészen kiskorom óta figyelhettem az apukámat a rallycrossban, úgyhogy ez számomra egy valóra vált álom.”

A fiatal pilóta nagy debütálása után egy héttel már Pikes Peaken lesz, ahol versenyen kívüli tisztelgésként vezetheti Ken Block ikonikus, 1400 lóerős Porsche Hoonipigasusát. Édesanyja, Lucy viszont élesben is megméreti magát egy Sierra Echo EV-vel az Unlimited-osztályban.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>16 éves lánya fogja vezetni Ken Block 1400 lóerős gépszörnyét Pikes Peaken

>>>>>Férje tiszteletére debütál Ken Block özvegye a világ egyik legkeményebb versenyén