Minden idők legjobb amerikai versenyautói

Minden idők legjobb amerikai versenyautóiAz autóversenyzés világában megkerülhetetlenek az amerikai példányok.

Az Egyesült Államok ikonikus autógyártói olyan versenyautókat hoztak létre az elmúlt évtizedekben, amire még ma is elégedetten csettintenek a hozzáértők.

Az igazi gyűjtőknek biztos, hogy némelyik rajta van a listáján, azonban ha szeretnénk beszerezni egy ilyen ritkaságot, mindig legyünk körültekintőek.

Ebben is segítségünkre lehet például a carVertical. Ha te is a versenyautók szerelmese vagy, akkor most mindenképp olvass tovább!

Az amerikai autóiparban számos remek versenyautó található, jöjjön pár igazán remek kocsi.


  • Ford GT40

Ez a nagyszerű autó az 1960-as években hódított, például a 24 órás versenyeiről ismert Le Mans-i megmérettetésen is. Ez a legendás kocsi egymás után négyszer győzedelmeskedett itt, így nem meglepő, hogy beírta a Ford nevét az autóversenyzés történelmébe. Ez a modell a Ferrari elleni versengés kapcsán született meg, és milyen jó, hogy így történt.


  • Chevrolet Corvette

Talán az egyik legismertebb amerikai sportautó, amely már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend. Régre visszanyúló múltra tekint vissza ez a márka, amely sokat fejlődött az évek során, mire elérte a tökéletes eredményt. Sikeresen részt vett a nagyobb autóversenyeken, és az újabb generációk sem hoznak szégyent a márkára.


  • Dodge Viper

Ha amerika, akkor Dodge, ezt nem is kell magyarázni, ez a fajta pedig egy igazi vadállat a versenypályákon. Lenyűgöző dizájn mellé elképesztő teljesítmény is párosul, amit márt számtalanszor bizonyított is a különböző megmérettetéseken, mint például az amerikai Le Mans sorozatban és a GT világbajnokságban.


Mire figyelj?

Ez a három autó csak néhány példa a legendás amerikai versenyautó gyártás fénykorából, de lehetne még folytatni a felsorolást.

Ha te is arról álmodozol, hogy vezess, sőt birtokolj is egy ilyen csodát, akkor érdemes lehet körülnézni a használtautó piacon. Azonban legyél körültekintő, mert könnyen rossz üzletet köthetsz, hiszen még így sem olcsó mulatság egy ilyen.

Azonban megfelelő forrásból elképesztő üzletekre is lecsaphatsz, ha kellőképpen odafigyelsz a részletekre, na meg erre a pár tippre.

Mindenképp ellenőrizd például a VIN-t, vagyis a Vehicle Identification Number-t, ami magyarul az alvázszám. Ez segít, hogy teljes képet kaphass a kocsi előéletéről, a gyártásáról és egyéb specifikációiról. 

Ezen számkombináció segítségével megtudhatjuk, hogy a jármű szenvedett-e már balesetet, volt-e javítva vagy esetleg ellopták valamikor. Még azt is megtudhatjuk ezeken felül, hogy kik voltak a korábbi tulajdonosok és kinél van most hivatalosan.

Ez fontos a későbbi jogi viták elkerülése miatt is. Ebben a folyamatban lehet segítségedre a carVertical, ahol pár kattintással ellenőrizheted az alvázszámot, így elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket.

Legyen szó bármilyen járműről, mindig körültekintően vizsgáljuk át a megvásárolni kívánt kocsit, mert később nem kevés bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.