„Próbáltam előzni, de ott volt a fal” – Hamlin a hibája ellenére is elégedetten távozott Sonomáról

“Próbáltam előzni, de ott volt a fal” – Hamlin a hibája ellenére is elégedetten távozott SonomárólÍgéretesen kezdődött, végül azonban a falban ért véget Denny Hamlin számára a NASCAR Cup vasárnapi, sonomai versenye.

A Joe Gibbs Racing pilótája a pole-ból kezdhette meg a szezon második road-futamát, majd magabiztosan megnyerte az első szakaszt.

Egy pitben elszabadult kerék miatt belengetett sárga zászló viszont alapjaiban írta át a csapat stratégiáját, így a restartot követően már a középmezőnyben találta magát.

A 91. körben pedig véget is ért számára a nap, köszönhetően saját magának.

Hamlin ekkor a kilencedik pozícióért harcolt William Byronnal, egy óvatlan pillanatban azonban autója a 12-es kanyarból kijövet először a belső, majd a külső falnak csapódott.

Az incidens hatására a 11-es Toyota olyan komolyan megsérült, hogy kényelenek voltak végleg kiállni.

„Közel voltam a 24-eshez [Byron], de nem igazán láttam, merre is megyek és amikor megpróbáltam balra fordulni, hogy megelőzzem, már ott volt a fal” – magyarázta a leintés után Hamlin, aki végül a futam egyetlen kiesője lett.

„Összességében mégis egy jó nap volt. A második szakasz végén jött sárga jelzés nem tett jót nekünk pozíció szempontjából, de mindent egybevéve boldog vagyok, mert megvolt a tempónk.”KAPCSOLÓDÓ: Truex újra meghódította Sonomát, Hamlin akkorát betlizett, hogy a fal adta a másikat