NASCAR: Truex újra meghódította Sonomát, Hamlin akkorát betlizett, hogy a fal adta a másikat

NASCAR: Truex újra meghódította Sonomát, Hamlinnek a fal adta a másikat
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARMartin Truex Jr. győzelmét hozta a NASCAR Cup Series sonomai versenye.

A Joe Gibbs Racing veteránja a nyolcadik helyről rajtolva landolt a kaliforniai szőlővidék victory lane-jén, végül belekortyolva a legjobbnak járó vörösborba.

A sikert azonban nem adták könnyen.

Truex a 92. körben már tetemes előnnyel vezette a futamot, csapattársa balesete viszont minden felülírt.

Denny Hamlin a 12-es kanyarból kijövet vágódott senkitől sem zavartatva először a belső, majd a külső falnak, ami végül akkora kárt okozott a 11-es Toyotában, hogy képtelen lett visszatérni a pályára.

A háromszoros Daytona 500 győztes ezzel a verseny egyetlen kiesője lett, noha a napja még rendkívül ígéretesen indult.

A pole-ból startolva megnyerte az első szakaszt, az 51. körben azonban megkapta az első pofonját egy pitben elszabadult kerék miatt.

A sárga zászló stratégiai szempontból a lehető legrosszabbkor jött számára és a kiállását követően vissza is esett a mezőny közepére.

Alig 40 körrel később pedig már csak néző lett.A Hamlin incidense után pályára küldött pace car fázis alatt szinte a komplett élmezőny megejtette utolsó pitlátogatását, kivéve Chase Elliottot, Tyler Reddicket és Ryan Blaneyt.

Előnyük azonban nem tartott sokáig, hiszen alig két kör alatt már újra a friss gumikon lévő Truex állt az élen, majd a leintés pillanatában 2.979 másodpercet vert a mögötte célba ért Kyle Buschra.

Ezzel a 2018-as bajnok idei második (ha a pontozás nélküli Clasht is beleszámítjuk, akkor harmadik), teljes főkategóriás karrierjét tekintve pedig harmincharmadik győzelmét aratta. Ebből ráadásul a negyediket Sonomán, így már csak egy diadalra van a pálya rekorderének számító Jeff Gordontól.

A harmadik pozíciót Joey Logano kaparintotta meg, de top 5-ös befutót hozott még Chris Buescher és az egyfutamos eltiltása után visszatért Elliott is.

Az első szakaszt a már említett Hamlin, míg a másodikat Busch nyerte.

A Legacy Motor Club 42-es Chevyjében a sérült Noah Gragsont helyettesítő Grant Enfinger a huszonhatodik helyen zárta élete első Cup-futamát.

A széria most egy hét pihenőre vonul, június 25-én azonban már vár rájuk a Nashville Superspeedway és innentől fogva újra szünet nélkül zajlanak a versenyek egészen a novemberi szezonzáróig.