NFL-stadion épülhet a NASCAR leghíresebb versenypályáján

NFL-stadion épülhet a NASCAR leghíresebb versenypályáján
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARA NASCAR Cup szezonindító, bajnokságon kívüli Clash-e kedvéért versenypályává alakították át az LA Coliseum stadionját.

Nos, a legfrissebb hírek szerint könnyen lehet, hogy hamarosan ennek az ellenkezője valósul meg.

Az NFL-ben szereplő Jacksonville Jaguars radikálisan átépítené otthonát, a TIAA Bank Fieldet, hogy – stílszerűen fogalmazva – tető alá hozzák a „jövő stadionját”.

A projekt grandiózus mivoltát jól szemlélteti, hogy a becslések szerint a költségvetés elérheti a 2 milliárd dollárt.

Jelen állás szerint a munkálatok leghamarabb a 2025-ös szezont követően kezdődhetnek el és két teljes éven át tartanának.

A Jaguarsnek viszont ezidő alatt is edzenie, játszania kell, így máris megindult a puhatolózás, hogy hová költözhetnek át ideiglenesen.

„A legközelebbi létesítmények Gainsville-ben és Orlandóban vannak” nyilatkozta a VenuesNow.com-nak Mark Lamping, a csapat elnöke.

„Jacksonville-en belül átmeneti megoldás lehet a város alacsonyabb ligás baseball-pályája, vagy az Észak-floridai Egyetem atlétikai stadionja, ha sikerül extra ülőhelyeket létesíteni rajtuk.”

Potenciális opcióként pedig felmerült a Daytona International Speedway is.

„Érdekes megoldás lenne, de jelentős befeketést igényelne az infrastruktúra terén” – mondta Lamping hozzátéve, hogy várhatóan elkövetkezendő hetekben már találkozni is fog a pálya illetékeseivel.

„A DIS óriási tömeget képes befogadni, úgyhogy érdemes megfontolni.”

A létesítmény elnöke, Frank Kelleher megerősítette a küszöbön álló tárgyalások tényét.

„A Daytona International Speedway egy világhírű sport- és szórakozóhely, amely minden évben számos eseménynek ad otthont. A floridai sportközösség tagjaiként beszélni fogunk a Jacksonville Jaguarsszal, hogy kiderítsük, tudunk-e segíteni nekik.”