Rick Hendrick: A pilótáinknak joguk a visszavágáshoz, de…

Rick Hendrick: A pilótáinknak joguk a visszavágáshoz, de…
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCARRick Hendrick nyomatékosan kijelentette, hogy maximálisan támogatja Chase Elliottot, aki ezen a hétvégén, Sonomán tér vissza a NASCAR Cup mezőnyébe egyfutamos eltiltását követően.

A 2020-as bajnokot azután parkolta le a szervezet, hogy a charlotte-i Coca-Cola 600-on szándékosan falnak csapta Denny Hamlint, miután a futam alatt többször is egymásra találtak.

A történtek kapcsán a Hendrick Motorsports atyja reményét fejezte ki azt illetően, hogy Elliott büntetése a mezőny többi tagjának is figyelmeztetésként szolgál, mondván ha a NASCAR kispadra meri ültetni a mezőny legnépszerűbb versenyzőjét, akkor szemrebbenés nélkül megteszi bárki mással is.

Az üzletember már néhány héttel ezelőtt is hangos nemtetszését fejezte ki a pályán zajló agresszív manőverek miatt. Akkor Ross Chastain tette be végképp nála a kaput, miután a Trackhouse Racing versenyzője Darlingtonon a vezető pozícióért harcolva összeütközött Kyle Larsonnal.

Ennek következtében ő kiesett, az HMS sztárja pedig csak a huszadikként zárt.

Ironikus módon nem sokkal később Elliott személyében mégis egy hendrickest sújtottak eltiltással.

A 27 éves georgiai ráadásul ennek révén már a hetedik futamát volt kénytelen kihagyni az eddigi tizenötből, miután tavasszal hat fordulón át volt betegszabadságon snowboardozás közben szenvedett lábtörése okán.

„Vékony a határvonal lökdösődés és lökdösődés között” – nyilatkozta a Le Mans-ban tartott sajtóeseményen Hendrick.

„Amikor valaki tönkreteszi a futamod, akkor az érzelmek könnyedén eluralkodhatnak rajtad és máris cselekszel. Mostantól talán a srácok egy kicsit tisztábban fognak egymás ellen versenyezni. Megértjük az eltiltást és senki sem ezen keresztülmenni, de ez van és továbblépünk.

El kell fogadni a büntetést, ha már végrehajtottad a kérdéses manővert. Ha viszont felidegesítenek a pályán, ráadásul ugyanaz az ember egymás után többször is, akkor a frusztráció utat tör benned magának és azt mondod: elrontottad a napom, most már én is elrontom a tiédet.

Nekem sem tetszik ez, de a mi srácainknak is joguk van ahhoz, hogy visszavágjanak. Ugyanakkor nem úgy, hogy összetörjük a másikat. Én inkább a futam után szembesíteném őket és megkérdezném, hogy mi a problémájuk. A sportunk azonban a lökdösődésről szól.”

Arra a kérdésre, hogy mit mondott Elliottnak, Hendrick így válaszolt:

„Legyen óvatos. Én tényleg támogatom őt, de nem szabad engedni, hogy az érzelmek átvegyék felette a hatalmat.”KAPCSOLÓDÓ: „Utálom, hogy ebben a helyzetben vagyunk” – Eltiltása óta először szólalt meg Chase Elliott