NASCAR: Komoly baleset és Larson-dominancia az Xfinity történelmi, első sonomai edzésén

NASCAR: Komoly baleset és Larson-dominancia az Xfinity történelmi, első sonomai edzésénHelyi idő szerint péntek délután fennállása során először hajthatott pályára a Sonoma Racewayen az Xfinity Series mezőnye.

A NASCAR nemzeti másodosztálya egy 50 perces edzést teljesíthetett a kaliforniai roadon, a körözés azonban nem ment zökkenőmentesen.

Nem kevesebb, mint három alkalommal kellett belengetni a piros zászlót műszaki hiba, törmelék, majd végül egy komoly baleset miatt.

Az első megszakításra Jeb Burton miatt került sor, miután az általa vezetett 27-es Chevy megállt a pályán. Az újraindítás után pár perccel pedig már egy, az ívre kiütött gumibála miatt kellett újra visszaparancsolni az autókat a pitbe.

A legijesztőbb jelenetet azonban Anthony Alfredo produkálta, aki a beragadt gázdpedáljának köszönhetően először a betonfalnak, majd a kihelyezett abroncsoknak vágódott.

A B. J. McLeod Motorsports versenyzője szerencsére ép bőrrel megúsza, az autója viszont már nem mondhatta el ezt magáról.

A 78-as Chevy jobb oldala olyannyira leamortizálódott, hogy a szombati futamot Alfredo már kényelen lesz a tartalékgéppel megkezdeni.

A mezőnyben összesen hét Cup-pilóta is tiszteletét teszi, a Hendrick Motorsportsnak vezető Kyle Larson pedig 1 perc 19.255 másodperccel meg is futotta a gyakorlás legjobb körét.

Másodikként, 1.18 mp lemaradásban a főállású Xfinity-versenyző Sheldon Creed zárt, míg a harmadik helyet AJ Allmendinger szerezte meg.

A többi királykategóriást tekintve Ty Gibbs az ötödik, Aric Almirola a hetedik, a szervóprobémával küzdött Ross Chastain a kilencedik, Daniel Suarez a tizenhatodik, míg Ty Dillon a harmincharmadik lett.