Nem működik a slusszkulcsod? Itt a megoldás!

Nem működik a slusszkulcsod? Itt a megoldás!A slusszkulcs mindennapi életünk elengedhetetlen része, és talán fel sem merül bennünk, hogy ennek is lehet baja. Azonban előfordulhat, hogy szembesülsz néhány problémával, amelyek megakadályozzák annak megfelelő használatát.

Nézzük meg részletesebben, milyen hibák merülhetnek fel a legtöbbször!


Eltörött kulcspenge

Ez az egyik leggyakoribb probléma, amellyel szembesülhetsz. A kulcspenge a kulcs legfontosabb része, és ha eltörik, az használhatatlanná válik.

Ebben az esetben mindig ajánlott szakemberhez fordulni, aki kicseréli az eltört részt, hogy ismét használhatóvá váljon a sklusszkulcsod. Attól mindenkit óva intenénk, hogy elkezdjen önálló munkát végezni, és különböző hegyes tárgyakkal, késekkel, csavarhúzókkal zssonglőrködve megpróbálja kipiszkálni a beletört kulcspengét a zárból.

Aki így tesz, az csupán elvétve jár sikerrel, annál inkább előfordul, hogy az ember több tízezer forintos kárt okoz a saját kocsijában. Érdemesebb rászánni a szakemberre azt a pénzt, amenynek sokszorosát elkölthetnénk a széttört zárszerkezet kijavíttatására…


Kiszakadt gombok

A kulcsokon található gombok idővel elkopnak, és akár ki is eshetnek a helyükről. Ezeknek különböző funkcióik vannak, például az autó nyitása vagy zárása. Ha pár gomb megsérül vagy hiányzik, az számos funkció használhatatlanná váláshoz vezethet. Ebben az esetben is érdemes szakember segítségét kérni, aki megjavítja vagy cseréli a gombokat, így már nem kell velük tovább szenvednünk.

A legtöbb autó bőven ér annyit, hogy megfelelő segítséget vegyünk igénybe a zárszerkezet, illetve a kulcs szakszerű javításához – ez tulajdonképpen a biztonságérzet egyik legfontosabb eleme, így kár sajnálni rá az időt és a pénzt.


Tönkrement mikrokapcsolók

A mikrokapcsolók a kulcsban található kis alkatrészek, amelyek a gombok működését irányítják. Idővel ezek a mikrokapcsolók elkopnak vagy meghibásodnak, de az is lehet, hogy lemálnak, ami miatt a gombok nem reagálnak megfelelően.

Ez bosszantó lehet, különösen hosszú távon. Szerencsére a szakemberek könnyedén és gyorsan orvosolhatják ezt a problémát is, ugyanis ők rendelkeznek olyan szaktudással és eszközökkel, amelyek lehetővé teszik a mikrokapcsolók cseréjét vagy javítását, így visszanyerheted a slusszkulcsod eredeti funkcionalitását.

Láttunk már olyat, aki ezt a problémát önálló munkában, egyedül oldotta meg, ami nem is lehetetlen feladat. Azonban a végeredmény nagyon kellemetlen lehet: ha a szép, frissen mosott autódat egy ragasztószalaggal és még ki tudja mivel összeeszkábált kulccsal nyitod, az alaposan elrontja az összképet. Ne tedd!

Az eltörött kulcspenge, kiszakadt gombok és lemálló mikrokapcsolók problémái nem jelentik a világ végét, ugyanis hozzáértők segítségével könnyen és gyorsan megoldhatod ezeket a problémákat.

Még egyszer kihangsúlyozzuk: semmiképp se kezd el megpróbálni otthon javítgatni, mert ez nagyobb károkat is okozhat.

Szerencsére ez napjainkban már egy abszolút bevett szolgáltatás, így nyugodtan keresd meg a számodra megfelelő szakembert, például a www.slusszkulcsjavitas.hu oldalon.