NASCAR: Noah Gragson nincs jól, kihagyja a Cup sonomai futamát

NASCAR: Noah Gragson nincs jól, kihagyja a Cup sonomai futamát
credit: Legacy Motor ClubA Legacy Motor Club hivatalosan bejelentette, hogy a NASCAR Cup Series hétvégi, sonomai futamán egészségügyi okok miatt nem indul Noah Gragson.

Helyét a 42-es számú Chevy volánja mögött Grant Enfinger veszi át, aki az LMC-t Jimmie Johnsonnal együtt tulajdonló GMS Racing versenyzője a Truck Seriesben.

A bajnokság múlt vasárnapi, gatewayi futamán Gragson fékhiba következtében csapódott nagy erővel a falnak.

Bár már a balesetet követő orvosi ellenőrzés után adott interjúja során is látszott rajta, hogy nincs túl jól, a csapat tájékoztatása szerint azonban a 24 éves újonc csak az elmúlt pár napban kezdett komolyabb tüneteket produkálni. Minden kétséget kizáró diagnózis még nem született, a jelek viszont arra utalnak, hogy agyrázkódás állhat a háttérben.

„Noah egészsége a legfontosabb számunkra, ezért támogatjuk abban, hogy úgy döntött, kihagyja ezt a fordulót” – áll az LMC közleményében.

„Értékeljük, hogy Grant a rendelkezésünkre áll és hajlandó beugrani az autóba, miután a Truck Series ezen a hétvégén nem versenyez.”

Enfinger ezzel karrierje első főkategóriás bevetésére készülhet.

„Gondolok Noah-ra” – mondta a nemzeti harmadosztály kilencszeres futamgyőztese.

„Tudom, hogy mennyire szereti ezt a csapatot és az itt dolgozó srácokat. Boldog vagyok, hogy kisegíthetem a Legacy Motor Clubot és a 42-es gárdáját.”

Gragson jelenleg kezelés alatt áll.

Öröm az ürömben, hogy a Sonoma utáni hétvégén nem lesz versenye a Cupnak, így kap egy extra hetet a gyógyulásra anélkül, hogy újabb fordulót kellene partvonalon töltenie.

A vegasi pilóta jelenleg az összetett 32. pozíciójában áll.

Egy biztos, a Legacy nem a legjobb napjait éli, lévén szerdán a 43-as, Erik Jones által vezetett Chevy gárdáját a NASCAR pontlevonással és pénzbírsággal sújtotta, miután az autó megbukott az átfogó technikai ellenőrzésen.