IndyCar: Bajnok versenyző váltja Dalyt az ECR-nél

IndyCar: Veterán bajnokot szerződtetett Carpenter a csapat fellendítésére
credit: Penske Entertainment/Chris OwensSzerdán vált hivatalossá, hogy három és fél szezont követően távozik az Ed Carpenter Racingtől Conor Daly.

Bár a felek egyaránt közös megegyezéssel történt szakításról beszéltek, a tulajdonos Carpenter azonban azt is kijelentette, hogy a csapat nem azt a teljesítményt nyújtja, mint amire véleménye szerint valóban képesek lennének.

Pontosan ez vezetett végül odáig, hogy Daly utódjaként a 20-as számú Dallara-Chevybe egy olyan veteránt szerződtettek, aki többek között óriási tapasztalatáról és lenyűgöző műszaki érzékéről is ismert.

Az autót a szezon hátralévő részére mekapó Ryan Hunter-Reay másfél év szünet után, a 107. Indianapolis 500-on tért vissza a mezőnybe még a Dreyer & Reinbold Racinggel.

„Meglepődtem, amikor Ed felhívott” – idézi az ECR közleménye az Andretti Autosporttal 2012-ben IndyCar bajnoki címet, 2014-ben pedig Indy 500 győzelmet szerzett amerikait.

„Elmesélte, hogy mennyire frusztrált azért, mert az erőfeszítések, befektetések, valamint az elmúlt években végrehajtott technikai és személyi változások ellenére sem tudja kihozni csapatából a legjobbat. Emiatt kérte végül a segítségemet.”

Hunter-Reay nem tagadja, hogy nagy kihívásnak néz elébe.

„Nehéz a szezon kellős közepén, teszt nélkül beugrani az autóba a világ legversenyképesebb szériájában. Azért is mondtam viszont igent Ednek, mert motivál ez a feladat. Utoljára 2021 októberében fordultam jobbra ennek a csapatnak az Indy-gépével még Barberen. Továbbra is bízom viszont a versenyzői és technikai képességeimben és hiszem, hogy az ECR tehetséges szakembereivel együttműködve, a Bitnile-t képviselve előre fogunk jutni. Én mindent megteszek.”

A 21-es autót továbbra is Rinus VeeKay vezeti, míg a 33-assal maga Carpenter teljesíti az oválpályás futamokat.