„Utálom, hogy ebben a helyzetben vagyunk” – Eltiltása óta először szólalt meg Chase Elliott

“Utálom, hogy ebben a helyzetben vagyunk” – Eltiltása óta először szólalt meg Chase Elliott
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARA NASCAR Cup idei szezonjának eddigi tizenöt, pontozásos versenyből nem kevesebb, mint hetet kényszerült csak nézőként követni Chase Elliott.

A 2020-as főkategóriás bajnok március-áprilisban hat futamot hagyott ki a lábtöréssel járt snowboard-balesete miatt. A múlt vasárnapi gatewayi fordulóról pedig egyenesen eltiltották, miután kiderült, hogy Charlotte-on szándékosan ütötte ki Denny Hamlint.

A büntetést követően mély hallgatásba burkolózott, a most hétvégi, sonomai Toyota/Save Mart 350 apropóján azonban végre megtörte a csendet.

„Véleményem szerint ez egy több szempontból is szerencsétlen körülmény” – nyilatkozta Elliott a NASCAR hivatalos oldalának az eltiltása kapcsán.

„Utálom, hogy ilyen helyzetben vagyunk. Nyilvánvalóan ez az év eléggé vadul alakul számunkra. Gyűlölöm, amiért ebbe a szituációba hoztam a csapatot, a partnereinket, a rajongóinkat és mindenkit, aki lehetővé teszi, hogy versenyezhessünk. Természetesen örülök annak, hogy Denny jól van és megértem a NASCAR döntését is. Úgy érezték, hogy ezt kell tenniük, én pedig tiszteletben tartom.”

A NASCAR a sérülése, majd a leparkoltatása után is megadta számára a rendkívüli engedélyt a playoffban való részvételre. Arra viszont, hogy puszta pontok alapján be is verekedje magát a bajnoki hajrá tizenhat fős mezőnyébe már csak matematikai esélye maradt.

Az egyetlen reális sansza, ha az alapszakasz hátralévő részében győzelmet szerez.

„Személy szerint már alig várom, hogy újra munkába álljak és megpróbáljak végre belerázódni, mert nem igazán érzem azt, hogy az év eddigi részében elkaptam volna a fonalat. Sajnos [az elmúlt hónapok] arról szóltak, hogy megálltunk, majd újraindultunk…. Hátravan viszont még tizenegy futam és ezek közül egyet muszáj lesz megnyernem annak érdekében, hogy ott legyek a rájátszásban. Most erre koncentrálok.”