NASCAR: Ikonikus F1-es pályán debütálhat a Cup Series

NASCAR: Ikonikus F1-es pályán debütálhat a Cup Series
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARReális esély nyílt arra, hogy a NASCAR királykategóriája hamarosan átlépje az USA határait.

A mindig jól értesült Sports Business Journal úgy tudja, hogy a szervezet aktív megbeszéléseket folytat a Montréalban lévő Circuit Gilles Villeneuve illetékeseivel egy potenciális versenyhétvége kapcsán.

A Forma-1 Kanadai Nagydíjának 1978 óta otthont adó road 2007-2012 között már fogadta a nemzeti másodosztálynak számító Xfinity Seriest, a legmagasabban jegyzett bajnokság azonban még sosem hajtott itt pályára.

A NASCAR már évek óta vizsgálja annak lehetőségét, hogy nemzetközi porondra lép. Ennek kapcsán terítéken van többek között Mexikó és a Közel-Kelet.

A jövő évi szezon egyben az utolsó éve is lesz a televíziós közvetítést jegyző FOX és NBC-vel jelenleg érvényben lévő, tízéves szerződésnek.

A tárgyalások folyamatosan zajlanak, a naptár kapcsán pedig a NASCAR alelnöke, Ben Kennedy már tavaly kijelentette, hogy terveik szerint a 2024-es év sosem látott, radikális változásokat fog hozni a menetrendet illetően.

Az Amerikán kívüli futamok mellett komolyan fontolgatják az utcai fordulókat is. Ezek sorsa viszont attól függ, hogy miként fog lezajlani az úttörő, július első hétvégéjére kiírt chicagói verseny.