IndyCar: Azonnali hatállyal távozik az ECR-től Conor Daly

IndyCar: Azonnali hatállyal távozik az ECR-től Conor Daly
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz Ed Carpenter Racing hivatalosan bejelentette, hogy az IndyCar soron következő, Road Americán rendezendő versenyén már nem Conor Daly fogja vezetni a 20-as számú Dallara-Chevyt.

„Ez a legnehezebb döntés, amit csapattulajdonosként meghoztam, mivel tisztelem Conort és tudom, hogy ő mennyit jelent az IndyCarnak és a rajongóknak” – idézi az ECR közleménye a tulajdonos/oválpilóta Ed Carpentert.

„Csapatunk viszont idén nem teljesít azon a szinten, amire képesek lehetnénk. A holtidényben végrehajtott technikai változtatások és beruházások ellenére is a 2023-as év hatalmas kihívást jelent. Alaposan átgondoltuk a csapat jelenlegi helyzetét és rájöttem, a kötelességem az, hogy a dolgozóinkat, partnereinket és rajongóinkat szem előtt tartva megtegyek mindent a versenyképességünk javításáért. Őszintén kívánok sok sikert Conornak és szurkolni fogunk neki, bárhová is viszi az útja.”

Daly 2020 óta vezet az ECR-nek, ezidő alatt csak háromszor tudott a top 10-ben végezni. Egyéni legjobbja egy ötödik hely még a 2022-es indianapolisi GMR GP-ről.

Közösen döntöttünk úgy, hogy a legjobb az, ha más utakon folytatjuk” – mondta a 30 esztendős pilóta.

„Szeretném megköszönni az ECR-nek az elmúlt három és fél évet. Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott engem a múltban, jelenben és a jövőben is. Alig várom, hogy megragadjam a következő lehetőséget. Köszönöm a rajongóknak, hogy velem vannak ezen az úton.”

A csapat a későbbiekben jelenti be, hogy ki fogja átvenni a 20-as autó volánját a szezon hátralévő részében.

Leszögezték továbbá, hogy a Rinus VeeKay nevéhez fűződő, teljes munkaidős 21-es és a Carpenter által oválokon pályára vitt 33-as programját jelen változás nem érinti. Mindkét gép kiemelt szponzora az a Bitnile, amely Dalyvel együtt érkezett az ECR fedélzetére.